Apple sustine ca iPhone 5C are o carcasa din plastic rezistenta la crapaturi

  In clipul video pentru prezentarea iPhone 5C, compania Apple a laudat carcasa din plastic a noului sau dispozitiv si a avut dreptate din anumite privinte, cele strict legate de design. Carcasa din plastic este sustinuta de o structura din aluminiu care ar trebui sa ii confere rigiditate, insa compania Apple sustine si ca ea este rezistenta la crapaturi. Intr-un brevet de inventie publicat astazi, compania americana afirma ca noua carcasa din plastic este special fabricata pentru a rezista ala uzura si la crapaturile care ar putea aparea in timp sau din cauza unor accidente.

Openings may be processed to enhance resistance to stress-induced cracking of the plastic structures along the sidewall surfaces. Cracking resistance may be obtained by activating the surface using heat or laser treatment and by electroplating the activated surface to form a metal liner structure. Surface treatments using applied liquid chemicals or heat may form a treated layer on the surface of an opening with enhanced cracking resistance. A plastic sleeve or other insert may form a liner structure in an opening that resists cracking. Liner structures may also be formed by applying heat or light to a coating in an opening.

  Apple foloseste o procedura speciala pentru fabricarea carcasei si spune ca aceasta ii confera o rigiditate suplimentara, insa desigur ca vom afla abia peste cateva luni de zile cat de adevarate sunt aceste afirmatii ale celor din Cupertino. In general terminalele din plastic se pot crapa in cazul unor accidente, insa totul depinde de situatia in care terminalul este lovit si de pozitia din care vine lovitura, astfel ca iPhone 5C ar putea rezista cu brio unui impact cu asfaltul de la o distanta normala, insa in cazul lovirii de o piatra ascutita, carcasa s-ar putea crapa pe portiuni mari.