iPhone 5S si iPhone 5C atrag cel mai mare interes din partea posesorilor de iPhone-uri

  iPhone 5S si iPhone 5C sunt disponibile de o luna si jumatate de zile in zeci de piete din intreaga lume, insa ele atrag cel mai mare interes din partea utilizatorilor care detin deja terminale iPhone. Conform unui studiu publicat recent de catre cei de la CIRP, majoritatea celor care au achizitionat unul dintre cele doua noi terminale ale Apple detineau deja un iPhone. Dupa cum puteti vedea si din imaginea de mai sus, 65% dintre cei care au achizitionat unul dintre cele doua terminale detineau deja un iPhone, restul venind de pe platformele Android, Blackberry, Windows Phone, iar o foarte mica majoritate a cumparat un iPhone ca si prim telefon detinut vreodata.

 “We see a noticeable decrease in the number of iPhone buyers that seem to want the latest, most advanced phone,” said Josh Lowitz, Partner and Co-Founder of CiRP. “For the iPhone 5S/5C, 6% of buyers upgraded from the year- old iPhone 5. In contrast, at the launch of the iPhone 5 in September 2012, 12% of customers upgraded from the year-old iPhone 4S.” Within the two-thirds of iPhone buyers that upgraded from an existing iPhone in September and October 2013, many fewer upgraded from the year-old iPhone 5, relative to the 55% of iPhone 5 buyers in September and October 2012 that upgraded from the year-old iPhone 4S.

  Numarul de posesori de iPhone-uri vechi care au facut upgrade este cu 10% mai mare decat cel inregistrat anul trecut, insa impartirea pe modele este cea mai interesanta. Doar 6% dintre posesorii de terminale iPhone 5 au facut upgrade, cifra fiind dubla anul trecut in cazul upgrade-ului de la iPhone 4S la iPhone 5, restul utilizatorilor care au facut upgrade detinand un terminal iPhone 4S sau mai vechi. Practic majoritatea celor care detin un iPhone 5 nu au fost interesati de noile terminale ale companiei Apple, situatie care nu a stat la fel si anul trecut, cand iPhone 5 a reprezentat o schimbare importanta si a convins mai multi posesori de terminale iPhone 4S ca un upgrade merita facut.

  Aceste statistici au in vedere doar cetatenii americani, insa se pot aplica usor si la alte piete de pe glob.