Un incarcator termoelectric promite sa incarce un iPhone folosind doar caldura

  Hammacher Schlemmer este o companie care a anuntat recent lansarea unui nou produs interesant pe piata, acesta fiind dedicat, in principal, celor care petrec mult timp departe de civilizatie. In imaginea de mai sus aveti prezentat dispozitivul si vorbim practic despre o oala care are capacitate de 1.4 litri si ne permite sa incalzim apa in timp ce incarca un smartphone. Oala are in interiorul sau o portiune speciala care transforma caldura in energie electrica, iar bateria unui telefon mobil poate fi incarcata in patru ore, daca aveti destula apa pentru fiert. Desi ideea in sine este foarte buna pentru cei care nu au tot timpul o priza langa ei, problema este ca aveti nevoie de foarte multa apa pentru a incarca un terminal mobil in totalitate.

Using the laws of thermoelectricity, this unassuming pot becomes a generator, converting heat into electricity anywhere an AC outlet isn’t available. Simply fill the 1.4-liter pot with water and heat it on any wood fire, camp stove, or the included propane-powered heating element. As heat passes from the flame to the pot’s cool interior, a special plate harnesses the energy, generating a current that recharges handheld USB devices like phones, cameras, headlamps, and GPS units.

  Produsul celor de la Hammacher Schlemmer poate fi achizitionat la pretul de 200$ din cadrul acestui website si in ciuda utilitatii sale in anumite conditii, nu cred ca vor exista chiar atat de multe persoane interesate sa il achizitioneze.