Apple incearca sa inregistreze ca marca denumirea iBeacons, planuieste sa permita efectuarea de plati mobile

  In cursul acestei saptamani au aparut 4 cereri de inregistrare ca marca a denumirii iBeacons, Apple utilizand-o pentru a descrie un sistem disponibil in iDevice-uri care permite localizarea acestora in interiorul cladirilor. Sistemul este disponibil in iPhone-urile care ruleaza iOS 7 si, teoretic, ar permite unui comerciant sa isi localizeze clientii in interiorul unei cladiri folosind Bluetooth LE. Desi Apple nu a promovat sistemul in acest mod, in cererile de inregistrare a marcii, compania il prezinta ca fiind ideal pentru efectuarea de plati mobile de pe iDevice-uri, sau pentru promovarea diverselor servicii.

Financial services; bill payment services; debit and credit card services; electronic payment services. …consumer loyalty programs; arranging and conducting incentive rewards programs to promote the sale of goods and services; providing business, consumer, and commercial information over computer networks and global communication networks; business services, namely, providing computer databases regarding the purchase and sale of a wide variety of products and services of others; retail store services; online retail store services provided via the Internet and other electronic and communications networks; arranging and conducting of commercial, trade.

  In clipul video de mai jos aveti o demonstratie a Paypal Beacons, un sistem similar care presupune utilizarea aceleiasi tehnologii Bluetooth pentru a permite efectuarea de plati la diverse magazine. Practic iBeacons poate fi utilizat si in acest mod daca Apple va considera utila lansarea unui sistem de plati mobile, insa utilitatea sa nu se limiteaza la atat. Folosind iBeacons si aplicatii dedicate, comerciantii v-ar putea instiinta in legatura cu diverse promotii chiar din momentul in care intrati in magazinul lor, iar intregul sistem ar putea fi extrem de util daca ar fi adoptat la scara larga.

[youtube]http://youtu.be/g8h_i8qv1FY[/youtube]