Apple intentioneaza sa utilizeze sistemul iBeacons pentru a imbunatati experienta de cumparare a produselor din Apple Store-uri

  V-am spus acum cateva saptamani de zile cat de utila este tehnologia iBeacons pentru utilizatori si marile magazine de pe glob, iar acum aflam ca Apple intentioneaza sa o utilizeze pentru a usura experienta de cumprare a produselor din Apple Store-uri. Compania americana a achizitionat in ultimele zile senzori iBeacons care urmeaz sa fie instalati in Apple Store-urile din SUA, Apple avand cateva idei interesante in legatura cu utilizarea  lor. Senzorii vor fi initial amplasati in mesele/rafturile pe care sunt prezentate produsele, iar printr-un update al aplicatiei Apple Store, Apple le va trimite vizitatorilor sai notificari cu informatii despre produsele de care acestia se apropie, imaginea de mai jos prezentand posibila metoda prin care ar putea fi afisate acestea.

  Separat de aceasta functionalitate, compania Apple poate folosi sistemul pentru a isi notifica utilizatorii in legatura cu workshop-uri care urmeaza sa aiba loc pentru anumite produse software/hardware, in legatura cu programarile facute pentru Genius Bar sau ridicarea unor produse comandate online, in legatura cu promotii pentru diverse produse, etc. Separat, compania americana planuieste sa isi atentioneze clientii care trec pe langa magazine ca un produs a fost reparat si este pregatit pentru ridicare, iar in viitor cei interesati ar putea efectua inclusiv plati folosind aplicatia Apple Store, iBeacons imbunatatind securitatea unor asemenea proceduri.

  Compania Apple are de ceva vreme un sistem care ii permite sa isi localizeze clientii in magazine, insa folosind iBeacons sistemul poate fi radical imbunatatit, deoarece localizarea s-ar face mult mai exact decat in trecut. Din pacate iBeacons functioneaza doar cu iOS 7 si doar pe dispozitivele care au Bluetooth 4.0 integrat(minim iPhone 5), iar sistemul va fi lansat initial in SUA, urmand a fi extins si in alte zone de pe glob.