Apple intentioneaza sa produca in SUA o parte dintre propriile chip-uri din seria A

  La inceputul acestui an s-a zvonit ca Apple ar intentiona sa colaboreze cu o companie noua pentru a fabrica o parte dintre chip-urile iDevice-urilor in SUA, iar acele zvonuri prind contur acum. Conform unor informatii publicate intr-un ziar local din statul New York, Apple ar urma sa colaboreze impreuna cu GlobalFoundries pentru a produce unele chip-uri din seria A intr-o fabrica locala a noului sau partener. Cei de la Samsung ar urma sa ajute la dezvoltarea liniei de fabricare a noilor chip-uri, insa nu se stie daca va avea si alta implicare in afara unui ajutor pentru inceperea productiei, deocamdata detaliile acordurilor dintre cele 3 companii fiind neclare.

A small team from Samsung is going to come to Fab 8 with Apple’s chip-making “recipies.” Samsung will help GlobalFoundries set up the manufacturing processes at Fab 8 that will be needed to make the chips. It is unclear if that process will begin before [GlobalFoundries’ $2 billion Technology Development Center] is completed. It’s unclear if GlobalFoundries will be making the chips with Samsung as the customer on behalf of Apple, or if Apple will be the direct customer, with Samsung helping set up the operation to mirror what it does in Austin. Either way, Apple will be the ultimate customer.

  Desi cei de la Samsung sunt in momentul de fata singurii producatori de chip-uri pentru iDevice-uri, incepand de anul viitor taiwanezii de la TSMC vor incepe, impreuna cu Samsung, sa produca aceasta componenta pentru Apple, fabrica din SUA urmand a prelua o parte din productia totala. Desi cei de la Apple incearca din rasputeri sa renunte la Samsung in ceea ce priveste fabricarea de chip-uri pentru iDevice-uri, se pare ca deocamdata nu reusesc sa faca acest lucru, ba mai mult, au nevoie de coreeni pentru a isi porni fabrici separate. Apple urmeaza sa lanseze un chip A8 in cursul anului viitor si se zvoneste ca TSMC l-ar putea fabrica folosind un proes de productie de 14nm, insa ramane sa vedem daca acest zvon se va adeveri sau nu.

2 COMENTARII