Prima Pagina aplicatii Google Maps a pierdut zeci de milioane de posesori de iPhone-uri in...

Google Maps a pierdut zeci de milioane de posesori de iPhone-uri in fata Apple Maps

  Lansarea iOS 6 a marcat o schimbare majora pentru posesorii de iDevice-uri, compania Apple eliminand aplicatiile native Google Maps si YouTube. Daca in cazul YouTube cei de la Google nu au pierdut chiar atat de multi utilizatori, in cazul Google Maps problema este diferita si mult, mult mai complicata. Conform unor date oferite de catre cei de la ComScore, Google Maps a pierdut cativa zeci de milioane de posesori de iPhone-uri dupa lansarea Apple Maps, ei preferand sa utilizeze serviciul celor de la Apple. Mai exact, numarul de utilizatori iOS al Google Maps ar fi scazut cu pana la 23 de milioane, in momentul de fata 35 de milioane de posesori de iDevice-uri utilizand Apple Maps, in timp ce doar 6 milioane acceseaza Google Maps.

The latest comScore Mobile Metrix ranking of the top mobile apps by audience shows that Facebook finished the year strong to capture the #1 position from Google Maps. Of course Apple’s decision to replace Google Maps with Apple Maps on iOS 6 also caused a decline in Google Maps usage in October, which is largely responsible for the position swap. Meanwhile, Google Maps has been clawing its way back the past few months after getting reinstated on iOS 6, so look for the competition for the #1 spot to heat up as we head into 2013.

  Dintre cei 6 milioane de utilizatori activi ai Google Maps, 2 milioane folosesc versiuni vechi ale iOS care nu permit accesarea Apple Maps, deci practic Google are doar 4 milioane de utilizatori voluntari ai Google Maps. Aceste cifre sunt valabile doar pentru SUA si desi nu exista informatii pentru alte locatii de pe glob, exista posibilitatea ca acolo diferenta sa nu fie chiar atat de mare. Cei de la Apple si-au concentrat eforturile de dezvoltare a Apple Maps doar pentru SUA si se pare ca au avut succes, insa in restul globului, in special in tarile mai putin importante pentru cei din Cupertino, Google Maps are parte de mai multa atentie din randul lumii.

 • vad

  eu am renuntat sa folosesc garta apple, ruteaza total aiurea pe cand google map aproape 80% pe unde as luao si eu !

 • Stan Flocea Din Balta Alba

  Mai bine ai cauta pe “google map” o scoala ceva, sa mai inveti sa tastezi corect sau macar sa incerci sa vrei… sa mai citesti o carte… sau ceva nu stiu…

  Servus, te-am pupat, la revedere!

 • Xyzt

  Cred ca utilizatorii de Apple Maps nici nu stiu prea bine ce folosesc si ca exista si Google Maps; trecerea facuta de Apple la hartile lor e transparenta multor utilizatori finali. Ei simplu “nu stie ei deastea”. 🙂

 • Florin

  Hartile Google mai ales cele standard, sunt mai bune datorită voluntarilor care au participat la imbunatirea lor. Oricine vrea poate a isi adauge detalii despre blocul unde sta

 • gabriel

  Eu le-am testat pe amandoua in America,iar fata de romania…ce sa zic,mult mai polisate,mai exacte,si google maps si apple maps(nici o harta nu mi-a dat vreo eroare)

 • Nebunyky

  Google a pierdut noobi care nu stiu sa foloseasca un device, persoane care vad denumirea la un program HARTI si “gata asta e ala care ne duce acasa”
  Peste 50% din posesorii de iphone nu stiu ce este Facetime, nu stiu care e diferenta intre google maps si apple maps, 80% dintre iphone-isti stiu doar Facebook, facebook, facebook… Daca maine se inchide facebook, hAPPLEa pierde mai multi utilizatori ca google :))

 • Nebunyky

  Apropo unde e Lacul Morii din Bucuresti pe Apple maps? Izvoraste Dambovita de sub Sos Virtutii?

 • sori

  @ Nebunyky

  +1

 • Relu

  Eu sunt multumit de ea. Atunci cand am avut nevoie mi-a furnizat informatia solicitata.

 • Bogdan

  Eu sunt mulțumit de rutele făcute de Apple Maps, în schimb am observat că nu apar mereu update-urile făcute acum câteva săptămâni pentru orașele mai mici ca Pitești sau cele din Moldova (asta pe iOS, pe Mavericks a fost totul ok)

 • elHatze

  Si eu am renuntat la GMaps in favoarea AMaps, deoarece GMaps nu stie sa calculeze alte rute daca derivezi de la cea alesa. Pe cand AMaps este super flexibila. Dar nu stiu cat de exact este AMaps pe teritoriul Romaniei…. In Germania no problem

 • alex

  ce buna ar fi HEREMAPS:p..parerea mea..

 • elHatze

  In schimb trebuie sa adaug ca mi lipseste posibilitatea de streetview in AMaps

 • JPN

  In tarile pe care Apple conteaza si hartile Apple Maps sunt cat de cat exacte (TomTom W.Europe)…

 • kelu88

  ar fi bn daca pun street view, si in primul rand de ar arata exact ce statie de metrou si ce culoare e linia repectiva de meteou ca nu toti avem masini, nici de cum sa.mi dea mie numarul lor de contact k ma cv p ei! salut

 • kelu88

  ca stabiltate parka....ar fi mai bun A maps decat celor de la google, dar inca mai au destul sa fie la rand cu detliile de la google! wikipedia.....multe alte kestii ce ar trb sa aiba si Amaps! va salut

 • amfetamin

  pe mine m-au pierdut amandoi,mai bine zis nu m-au avut niciodata ca si client al serviciilor oferite de catre ei. folosesc navigonul cand am nevoie,nu-mi haleste din megabitii pretiosi(sa nu mai zic de roaming,unde venind prin vara pe clisura dunarii mi-au intrat sarbii care au un tarif de 10 euro/mb!!!) cat timp niciunul nu are harti offline,nu ma intereseaza maps-urile lor.

 • B06DAN

  Eu am ramas socat sa vad cat de mult a acoperit google cu street view. daca pana si la bunica mea la tara am poze. jos palaria in fata celor de la google.

 • cineva

  In Iasi harta hApplea este varza , poate in occident e ok…

 • Pingback: Google Maps pierde milioane de utilizatori in Marea Britanie dupa lansarea Apple Maps | iDevice.ro()