Google Maps a pierdut zeci de milioane de posesori de iPhone-uri in fata Apple Maps

  Lansarea iOS 6 a marcat o schimbare majora pentru posesorii de iDevice-uri, compania Apple eliminand aplicatiile native Google Maps si YouTube. Daca in cazul YouTube cei de la Google nu au pierdut chiar atat de multi utilizatori, in cazul Google Maps problema este diferita si mult, mult mai complicata. Conform unor date oferite de catre cei de la ComScore, Google Maps a pierdut cativa zeci de milioane de posesori de iPhone-uri dupa lansarea Apple Maps, ei preferand sa utilizeze serviciul celor de la Apple. Mai exact, numarul de utilizatori iOS al Google Maps ar fi scazut cu pana la 23 de milioane, in momentul de fata 35 de milioane de posesori de iDevice-uri utilizand Apple Maps, in timp ce doar 6 milioane acceseaza Google Maps.

The latest comScore Mobile Metrix ranking of the top mobile apps by audience shows that Facebook finished the year strong to capture the #1 position from Google Maps. Of course Apple’s decision to replace Google Maps with Apple Maps on iOS 6 also caused a decline in Google Maps usage in October, which is largely responsible for the position swap. Meanwhile, Google Maps has been clawing its way back the past few months after getting reinstated on iOS 6, so look for the competition for the #1 spot to heat up as we head into 2013.

  Dintre cei 6 milioane de utilizatori activi ai Google Maps, 2 milioane folosesc versiuni vechi ale iOS care nu permit accesarea Apple Maps, deci practic Google are doar 4 milioane de utilizatori voluntari ai Google Maps. Aceste cifre sunt valabile doar pentru SUA si desi nu exista informatii pentru alte locatii de pe glob, exista posibilitatea ca acolo diferenta sa nu fie chiar atat de mare. Cei de la Apple si-au concentrat eforturile de dezvoltare a Apple Maps doar pentru SUA si se pare ca au avut succes, insa in restul globului, in special in tarile mai putin importante pentru cei din Cupertino, Google Maps are parte de mai multa atentie din randul lumii.