Apple este investigata de catre statul italian pentru o presupusa frauda uriasa

  Apple, una dintre cele mai mari si mai profitabile companii de pe glob, este investigata de catre statul italian pentru o presupuas frauda uriasa. Autoritatile din Milano investigheaza in momentul de fata documentele financiare ale companiei, speculandu-se ca Apple nu ar fi declarat venituri de 1 miliard de euro pentru care ar fi fost taxata de catre stat. Apple are principala subsidiara europeana in Irlanda, unde reuseste sa plateasca taxe foarte mici catre stat, insa se pare ca nu poate ascunde chiar atat de bine toti banii produsi in Europa.

U.S. tech giant Apple is under investigation in Milan for allegedly hiding more than 1 billion euros ($1.34 billion) from the Italian taxman, a judicial source with direct knowledge of the matter told Reuters, confirming a local media report. “The Apple investigation is under way,” the judicial source said on Wednesday, without giving details. The Italian subsidiary of Apple was not immediately available for comment. The maker of the iPhone is the latest prominent corporation to become the target of a tax probe in Italy amid a global crackdown on tax cheating by multinationals.

  Compania Apple este doar una dintre multinationalele investigate in Italia de catre stat pentru nedeclararea unor sume enorme de bani care ar fi fost taxate. Desi practica este ilegala, multe companii recurg la asemenea tactici pentru a evita plata unor taxe substantiale catre autoritatile diverselor state in care isi desfasoara afacerile, iar in urma investigatiei de acum Apple fie va fi nevoita sa plateasca zeci sau sute de milioane de dolari in taxe si amenzi, fie va scapa “basma curata”.

2 COMENTARII

  1. daca se gasesc vinovati o sa ajunga la un compromis
    depinde de suma care o datoreaza statului probabil o sa plateasca 30-40 % din suma
    au mai fost cazuri de genul si s-a trecut cu vederea ,vezi cazul lui valetino rossi (campion mondial la moto)

  2. Da dar Valentino e un simbol national pt ei si era normal sa ajunga la un compromis altfel se muta in Elvetia ca Shumi …