Apple obtine o noua victorie in procesele intentate Samsung, ar putea scoate din vanzare 26 de produse ale coreenilor

  In cursul acestei zile compania Apple a castigat o noua victorie importanta impotriva companiei Samsung, o instanta din SUA usurandu-i procedura de demonstrare a faptului ca anumite produse ale coreenilor trebuie interzise la vanzare in SUA. O instanta federala din SUA a decis astazi ca pentru a putea interzice vanzarea in SUA a maxim 26 de produse Samsung, compania Apple trebuie sa demonstreze faptul ca exista o legatura directa intre o anumita functie brevetata de ea, incalcata de catre Samsung, si vanzarile de smartphone-uri ale coreenilor.

The court has sent the issue back to Judge Koh with respect to Apple’s technical utility patents, where she will have to apply a new standard. Rather than showing that the patented features were the “sole” reason for driving sales of the products, Apple will only have to show “some connection between the patented feature and demand for Samsung’s products.” The court went on to hold that an injunction might be warranted if the evidence shows “that the inclusion of a patented features makes a product significantly more desirable,” or that “the absence of a patented feature would make a product significantly less desirable.”

  Decizia vine dupa ce un judecator i-a impus companiei Apple sa demonstreze ca incalcarea brevetelor de inventie si implementarea tehnologiilor protejate este singurul motiv pentru cresterea vanzarilor de terminale Samsung, decizia judecatorului fiind atacata atunci de catre Apple. Anulata prin hotararea de astazi, decizia nu mai este aplicabila si acum compania Apple are o munca mult mai usoara de a demonstra ca prin copierea tehnologiilor/functiilor iDevice-urilor Samsung a reusit sa creasca vanzarile a 26 de produse.

  Daca va reusi sa demonstreze acest lucru, compania Apple va putea interzice comercializarea respectivelor produse Samsung, aceasta interdictie venind dupa alta care este deja in aplicare in SUA.

3 COMENTARII

  1. Eu atat spun: Nu mai este compania Apple ce a fost pe vremuri. Au numai probleme de functionare cu produsele si softurile in ultimul timp, plus ca nimic nou – tot bat pasul pe loc. Am vrut sa trec de la i5 la i5s – nu m-a atras cu absolut nimic. Eu cred, ca daca cei de la Samsung se supara mai tare, Apple o sa mai lanseze produse o data la 2-3 ani, la cat de mult depind de ei. Au mai incercat ei sa-i inlocuiasca pe cei de la Samsung si n-au gasit nimic serios. Inca depind enorm de Samsung. Faza cu procesele is de mandrie, noi suntem simpli consumatori

  2. Daaa clar o sa “supere” Samsung mai tare:)). Vbim de o comapanie aici, nu de o persoana. Samsung nu face piese ptr Apple pe gratis, le revine si lor o suma destul de maricica.

  3. Ce sa se mai supere Samsung ? S-au suparat deja si vand de vreo 3 ori mai multe telefoane decat Apple , iar varful lor de gama s-a vandut in jumatate de an mai mult decat toate modelele de iPhone in ultimul an .
    Apple are un razboi pierdut cu Samsung de mult timp .
    Procesele sunt deja aceeasi ciorba reincalzita – apropos “utility patents” nu inseamna tehnologii .