Prima Pagina Android iPhone-urile au un pret de vanzare dublu fata de cel al terminalelor...

iPhone-urile au un pret de vanzare dublu fata de cel al terminalelor Android

  Stiati deja ca iPhone-urile sunt scumpe, dar un studiu prezentat astazi ne arata exact care este diferenta de pret intre terminalele iPhone si cele ale platformelor competitoare. Daca va uitati la imaginea de mai sus veti vedea ca pretul iPhone-urilor a crescut cu 40$ intr-un singur an de zile, cresterea fiind cu doar 5$ mai mica decat cea inregistrata in cazul smartphone-urilor Android. In ciuda cresterilor inregistrate in pret de catre terminalele comercializate pe ambele platforme, iPhone-urile au un pret de vanzare dublu fata de terminalele Android disponibile in lumea intreaga.

  Daca facem o comparatie cu terminalele Blackberry observam ca diferenta este usor mai mica, acelasi lucru fiind valabil si in cazul platformei Windows Phone, diferenta mai mare existand fata de brand-urile mai putin populare. Desi informatiile nu sunt imbucuratoare, ele nu sunt chiar atat de noi si pun putin in perspectiva pretul cerut de catre Apple pentru terminalele sale.

 • Claudiu Daniel

  Daca functioneaza totul bine merita un Iphone banii si BB chiar dacq sunt mai vechi …. si companiile de tel ofera 45% pana la 35% din valoare intiala a tel cand vrei sa faci un nou contract…

 • NicKel

  este pretul normal… celelalte sunt prea ieftine 😉

 • Darius

  Indiferent cat de bun e un telefon, nu trebuie sa exagerezi cu pretul lui…ca tot un telefon e …

 • NicKel

  @Darius: cele de la apple sunt si telefoane, printre multe altele – deci pretul este justificat