Iata cat de scump este iPhone 5S in Romania, si in restul lumii, in comparatie cu puterea de cumparare a cetatenilor

  Intr-o noua incercare de a demonstra cat de scump este iPhone-ul in comparatie cu veniturile cetatenilor diverselor tari, un website a facut un grafic interactiv care compara pretul local de vanzare al iPhone 5S cu puterea de cumparare a cetatenilor. In Romania se estimeaza ca media produsului intern brut pe cap de locuitor este de 12.722$, iar pretul de vanzare al unui iPhone 5S este de 1012$, adica aproximativ 10% din veniturile totale anuale ale unui cetatean.

  Practic pentru a isi cumpara un iPhone 5S, un cetatean renunta la salariul pentru o intreaga luna, asta daca are intr-adevar aceasta dorinta. Situatia din Romania este, desigur, intalnita si in multe alte zone de pe glob, inclusiv din Europa, insa puteti vedea cu usurinta in imaginea de mai sus ca Romania se afla printre tarile in care exista cel mai mare pret si cele mai mici venituri.

  Daca doriti sa achizitionati un terminal iPhone 5S la un pret mai mic decat de obicei, atunci va recomand sa vizitati pagina cu produse Apple disponibile la pret redus cu ocazia Black Friday!