Prima Pagina iPhone 5S Iata cat de scump este iPhone 5S in Romania, si in restul...

Iata cat de scump este iPhone 5S in Romania, si in restul lumii, in comparatie cu puterea de cumparare a cetatenilor

  Intr-o noua incercare de a demonstra cat de scump este iPhone-ul in comparatie cu veniturile cetatenilor diverselor tari, un website a facut un grafic interactiv care compara pretul local de vanzare al iPhone 5S cu puterea de cumparare a cetatenilor. In Romania se estimeaza ca media produsului intern brut pe cap de locuitor este de 12.722$, iar pretul de vanzare al unui iPhone 5S este de 1012$, adica aproximativ 10% din veniturile totale anuale ale unui cetatean.

  Practic pentru a isi cumpara un iPhone 5S, un cetatean renunta la salariul pentru o intreaga luna, asta daca are intr-adevar aceasta dorinta. Situatia din Romania este, desigur, intalnita si in multe alte zone de pe glob, inclusiv din Europa, insa puteti vedea cu usurinta in imaginea de mai sus ca Romania se afla printre tarile in care exista cel mai mare pret si cele mai mici venituri.

  Daca doriti sa achizitionati un terminal iPhone 5S la un pret mai mic decat de obicei, atunci va recomand sa vizitati pagina cu produse Apple disponibile la pret redus cu ocazia Black Friday!

 • NicKel

  Cea mai ok oferta tot la liber la Orange a ramas, restul este specula (chiar si cu fraiereala de azi grabita cu o saptamana)

 • mariusmuntean

  asta e situatia in Romania, nu avem ce face. oamenii muncesc pe salarii de mizerie in timp ce altii fura si nu ii trage nimeni la raspundere (de ex. tiganii)

 • Andy

  Din pacate oferta la produse Apple e foarte mica. De ex. singurul site de BF unde se gaseste 5S este Emag, unde varianta de 16Gb costa 3.500-3.600 lei, functie de culoare. In acelasi timp si ieri si azi pe site la Orange se gaseste in ‘stoc suficient’ varianta Argintie de 16Gb, la liber pret 709 Euro = ~3.155 lei. 🙂

 • Costas

  Ce legatura are pretul iPhoneului cu puterea de cumparare? O fi devenit intre timp “aliment de baza”???

 • hd

  ce face ma ? cum sa renunte la salariu la o singur luna ? :)) ia gandeste’te tu ca 5 s este peste 3000 lei si unii cetateni au 800 lei salariul . daca lucrezi in parlament da iti cumperi 3

 • Marius

  Cum adica renunta la un salariu din intreaga luna . Astia cred ca glumesc cu statistica asta , toti au salarii de 800 ron , prea putini sa depaseasca 1400 ron , dar sa aibe 3000 ron .

 • SebyPT

  Zaone mai taie din ele da-le dreaq. 🙂 ala e salariu pe o jum de an poate.. Nu pe o luna.. Cine are 3000 lei pe luna e minoritatea nu majoritatea..

 • https://www.google.ro/search?q=romania+gdp+per+capita&oq=romania+gdp+per+capita&aqs=chrome..69i57j0l5.3754j0j7&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8
  Nu e 12 k, insa nici de 800 RON pe luna nu e.

 • Nu e vorba de salariu, e vorba despre media produsului intern brut pe cap de locuitor.

 • mirceabanu

  Bine zis pnromulus, PIB/locuitor nu are nimic in comun cu salariul minim/economie

 • Bcn

  Da, dar zaone s-a exprimat gresit si a dat de inteles altceva. Sau ar trebui sa mai iasa si el pe afara