Iata cand ar trebui sa existe 1 miliard de iDevice-uri active pe glob

 

  La conferinta de prezentare a iPhone 5S si iPhone 5C, compania Apple a anuntat ca 700 de milioane de iDevice-uri au fost comercializate in lumea intreaga, iar in baza unor calcule nu foarte simple, Asymco a stabilit ca aproape 500 de milioane dintre terminale sunt active acum. Luand in calcul rata de crestere a vanzarilor de iDevice-uri si perioada trecuta de la lansarea primului iPhone si pana in prezent, romanul Horace Dediu de la Asymco a presupus ca in a doua parte a anului 2018 ar trebui sa existe peste 1 miliard de iDevice-uri active. Desigur ca numarul de unitati vandute pana atunci ar putea fi de 1.5 miliarde si desigur ca exista sansa ca numarul sa fie atins mai devreme sau mai tarziu, insa totul depinde de evolutia pietei.

iOS unit sales crossed over 700 million units last month. That is a significant milestone but the total number of units in use is likely to be lower. My estimate based on device replacement assumptions is that about 500 million are still in use. I tried it with the assumption that at 500 million, iOS is at the half-way point in its growth. This assumption comes from growth being near an inflection point. It could be that iOS might accelerate further in which case peak penetration could be higher than 1 billion, but might take longer to reach.

  Daca ne raportam la platforma Android, ei bine lucrurile sunt diferite, deoarece peste 1 milion de terminale cu acest sistem de operare au fost comercializate in lumea intreaga pana in prezent, insa mai putine sunt active. Chiar si asa, cifra este mai mare decat cea inregistrata in cazul iDevice-urilor, iar lucrurile nu se vor schimba din acest punct de vedere, asa ca ramane doar sa vedem cat de repede va creste platforma iOS in conditiile in care va ramane inchisa.