Prima Pagina A7 Intel dezvolta o versiune speciala a Android OS si procesoare Atom pentru...

Intel dezvolta o versiune speciala a Android OS si procesoare Atom pentru el

  Lansarea chip-ului A7 ce are implementata arhitectura de 64 de biti a generat o adevarata cursa in randul producatorilor de terminale Android, acestia grabindu-se sa aduca pe piata dispozitive care au aceasta arhitectura disponibila. Dupa Samsung, acum cei de la Intel sustin ca dezvolta procesoare Atom, cu numele de cod Bay Trail, care vor putea fi utilizate in tablete Android, compania americana dezvoltand inclusiv o versiune speciala a acestui sistem de operare. Versiunea speciala a Android OS este necesara deoarece procesoarele nu pot functiona corect cu Android 4.4 KitKat-ul oferit de catre cei de la Google, deci vor mai trece cateva luni bune pana cand aceste produse vor fi disponibile pentru producatori.

Tablets with 64-bit versions of the Android OS and Intel Atom chips code-named Bay Trail will become available next year, Intel said on Thursday. The 64-bit Android tablets will be released after Bay Trail tablets with a 64-bit version of Microsoft’s Windows 8.1 are released in the first quarter next year, Krzanich said. Intel has said Android tablets with Bay Trail could be available starting at $150. The Bay Trail chips already support 64-bit addressing.

  Desi compania Intel nu a acordat o foarte mare importanta dezvoltarii de procesoare pentru terminale mobile, succesul foarte mare inregistrat de catre aceste dispozitive a facut-o sa se razgandeasca, asa ca acum va concura direct cu Apple, Samsung si restul marilor companii. Tabletele care vor include platforma Intel Bay Trail de 64 de biti ar urma sa aiba un pret de vanzare de 150$, cel putin asta isi doreste Intel, insa ramane de vazut daca partenerii sai vor fi de aceeasi parere. Intrarea companiei Intel pe aceasta piata este importanta, deoarece vorbim despre cel mai mare vanzator de procesoare pentru PC-uri.

 • SoriaN

  si de aici incepe jocul…..
  daca mai ajung sa faca intel si telefoane, dar sa fie intel tot ! o sa fie treaba buna 😀

 • Hans

  Cateva lamuriri :
  1. Android ruleaza in prezent pe procesoare Intel Atom cu arhitectura x86, cu adresare pe 32 biti. Exemplu tableta Asus Fonepad.
  2. Intel a lansat inca din Q3 procesoarele Atom cu adresare pe 64 biti pe platforma Bay Trail. In prezent acestea sunt folosite cu sistem de operare Windows. Un exemplu este Asus Transformer Book T100TA
  3. Ce nu a facut Intel, dar lucreaza la asta, este de a porta Androidul pe procesoarele pe 64 biti, Bay Trail. Mai exact, ei nu fac nici o modificare la Android ci la Dalvik, masina virtuala care ruleaza aplicatiile pe Android. La Android nu prea au ce sa-i faca deoarece acesta este construit pe kernel Linux si poate fi compilat pentru a rula pe procesoare pe 64 biti.

 • Cornel

  @Hans +1

 • delirium

  sursele sint praf