iOS 7 jailbreak – un nou website ofera un premiu consistent primului dezvoltator care lanseaza o solutie publica de jailbreak pentru iOS 7

  Stim cu totii ca exista multi posesori de iDevice-uri care asteapta o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 7, dar si ca ea este dezvoltata de catre un grup de hackeri care nu este interesat sa grabeasca lansarea ei. In ideea de a le oferi o motivatie suplimentara hackerilor, dar si de a ii convinge pe altii sa dezvolte o solutie de jailbreak pentru iOS 7, un nou website ofera o recompensa baneasca pentru primul/primii dezvoltator/dezvoltatori care va/vor publica o solutie open source de jailbreak pentru aceasta versiune a iOS.

We strongly believe that users should have the freedom to control their devices. We wanted an open source jailbreak for iOS 7, giving users the capability to install what they want on their own devices and the ability to audit the code they’re using to do so. Jailbreaking is also critical to ensuring that the disabled are able to use their mobile devices as easily as possible. So we started a prize for the first people who can do it. Read more about why device freedom and reform to the DMCA’s anti-circumvention provisions matter at EFF.org, in Chilling Effect’s FAQs about anti-circumvention, and at FixtheDMCA.org.

  Sustinut de catre celebra companie de reparare a iDevice-urilor, iFixit, dar si de unii jurnalisti americani, website-ul este legitim si are deja putin peste 2000$ adunati pentru cel care va lansa o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 7. Desigur ca pentru a primi banii exista si o serie de criterii pe care trebuie sa le indeplineasca solutia de jailbreak si daca suma stransa pentru ea va fi suficienta, atunci cu siguranta vor exista destui dezvoltatori interesati sa o primeasca.

  Desi in sine ideea este buna, saurik a iesit deja sa o atace, afirmand ca ea schimba complet dinamica dezvoltarii unei solutii de jailbreak si ca totul este de fapt un test facut de catre o persoana interesata sa lanseze o noua platforma de crowd funding. Saurik detaliaza cateva idei valide, una dintre ele fiind mentionata si pe website-ul in care sunt adunati banii, 5% din intreaga suma fiind platita catre persoana mentionata de catre creatorul Cydia, el afirmand ca ea doreste sa foloseasca banii pentru a isi porni o noua companie.

The primary problem I have with this website is that it attempts to change the dynamics from one of “people who do things that are fun to make devices more open” to one of “people who do things to win cash prizes”. Meanwhile, it changes the dynamics in the minds of the people contributing: normally, people contribute after the fact to the teams that built something that they found of value; under the model of this website, people contribute ahead of time, and then hope that the thing that is released works for their specific device (or even “runs on their computer”, etc.), and if it doesn’t they are kind of out of luck.

  Era destul de logic sa vedem atacuri de acest gen din moment ce echipa Evad3rs va pierde o parte dintre banii adunati in mod normal dupa lansarea solutiilor de jailbreak, acest nou website putandu-le crea o concurenta serioasa daca suma stransa va fi suficient de mare. Desigur ca voi urmari situatia si va voi informa in legatura cu lucrurile interesante, insa se pare ca avem concurenta in dezvoltarea unei solutii de untethered jailbreak pentru iOS 7 si lansarea ei va fi cu siguranta grabita.