Prima Pagina Android Google pregateste lansarea unui Nexus TV in cursul anului viitor

Google pregateste lansarea unui Nexus TV in cursul anului viitor

  Se zvoneste de cativa ani de zile ca Apple pregateste lansarea unui iTV, asa ca Google a intrat acum in “jocul” lansarii televizoarelor, un Nexus TV urmand sa fie lansat in cursul anului viitor. Se zvoneste ca televizorul ar include un senzor asemanator Kinect-ului si ca el ar urma sa fie controlat de un smartphone, iar in ceea ce priveste continutul, vorbim despre posibilitatea de a accesa diverse servicii online de multimedia streaming, dar si cateva jocuri special concepute pentru versiunea sa de Android OS. Desi pana acum au aparut putine informatii in legatura cu acest produs, se pare ca “parintele Android”, Andy Rubin, a prezentat un prototip in cadrul CES 2013, un grup select de persoane fiind invitat sa il experimenteze.

  Chiar daca Nexus TV-ul pare a fi acum departe de o lansare oficiala, era normal ca Google sa produca un asemenea dispozitiv din moment ce Apple are deja in plan lansarea unui asemenea dispozitiv. Desi produsul celor de la Apple ar urma sa fie controlat de gesturi sau comenzi vocale, Google mizeaza pe posibilitatea de a il controla folosind un smartphone, insa probabil va avea o interfata speciala, exact precum asteptam in iTV-ul celor de la Apple. Acestea fiind spuse, se anunta un 2014 foarte interesant, insa nu cred ca Apple va aduce un iTV pe piata prea curand.

 • AlexX

  Usor usor google ia fata gigantului Apple

 • Alex Alexandru

  Niciodata Google nu o sa ia fata gigantului Apple atâta timp cat jobs va trai in sufletele fanilor!!!

 • Bogdan

  Ambele companii au avut unul sau mai multe produse revolutionare. Un mic avantaj se pare ca are Apple care lucreaza la produs de 3ani, insa poate sa fie si un dezavantaj datirita tehnologiilor si mediului informational total modificat in ultimii 3 ani. Eu am rezerve privitor la controlul vocal datorita unui numar foarte mare de dialecte, tipuri de voci, inflexiuni vocale, etc., dar daca Apple reuseste, televizorul va fi doar primul produs dn multele care vor iesi pe piata. Pana una alta ideea celor de la Apple mi se pare mai interesanta, iar ideea celor de la Google mai realizabila.

 • Alin Cristian

  de 2 ani tot se spune ca scoate apple televizor , si pana acum .. nimic. Oricum se astepta de la google un televizor pentru ca a lansat chromecast care mi se pare o chestie foarte tare ! Google-ul produce produse de calitate si isi respecta concurenta , are mult de castigat .. oricum nu multa lume de pe aici stie de android-ul pur , direct de la google , si il compara cu softul celor de la samsung.. 🙁