Prima Pagina Apple Cum pot rezolva problemele WiFi ale iPhone, iPod Touch sau iPad?

Cum pot rezolva problemele WiFi ale iPhone, iPod Touch sau iPad?

  Cu ocazia lansarii unei versiuni importante a iOS apar intotdeauna probleme in ceea ce priveste conectarea la retelele Wi-Fi, iar in imaginea de mai sus aveti cee ce este generic denumit: greyed out Wi-Fi button. Mai exact, in meniul Wi-Fi al iOS-ului veti observa ca nu puteti interactiona cu butonul care activeaza functia Wi-Fi a terminalului vostru si implicit nu va veti putea conecta la eventualele hotspot-uri aflate in vecinatatea voastra. Desigur ca aceasta nu este singura problema, in anumite cazuri terminalul refuzand sa recunoasca vreunul dintre hotspot-uri, sau sa se conecteze la ele, dar si sa nu mentina conexiunea decat pentru o perioada foarte scurta de timp, Adaugand putin background la poveste, va spun ca primului meu iPhone i-a “murit” functia Wi-Fi dupa un update la iOS 3.0 si nu am avut cum sa il repar, deci exista sansa ca problema sa nu fie software, iar in acest caz va trebui sa apelati la un service pentru inlocuirea chip-ului Wi-Fi al dispozitivului.

  Pana sa ajungeti acolo, va recomand sa urmati doua proceduri simple care ar putea rezolva problema fara prea mult efort. Prima procedura implica navigarea catre meniul Settings>General>Reset si actionarea optiunii Reset Network and Settings, aceasta procedura stergand toate setarile de retea si parolele Wi-Fi, ea putand rezolva problema terminalului vostru dupa simpla repornire a dispozitivului. Daca aceasta metoda nu functioneaza pentru voi, atunci urmatorul pas este efectuarea unui restore folosind iTunes, insa dupa restore este foarte important SA NU instalati un backup disponibil in calculator sau in iCloud deoarece veti importa vechile erori. Daca dupa un restore “curat” problemele se rezolva, atunci veti sti ca este o problema software si pe viitor procedura ar trebui sa functioneze daca situatia repare.

  Daca dupa incercarea ambelor proceduri problema nu se rezolva, atunci exista posibilitatea ca totuti sa aiba la baza un chip Wi-Fi ars, iar in aceasta situatie va trebui sa vizitati un service pentru a inlocui chip-ul terminalului vostru. Procedurile recomandate in acest articol trebuie urmate doar daca experimentati vreuna dintre problemele mentionate anterior.

 • Calin

  Si eu am avut problema cu wifi-ul si l-am dus la orange,pt ca mai aveam garantie 2 luni, si mi-au dat un telefon nou. Nu cred ca se poate repara altfel nu imi dadeau unu nou.

 • Csergo Alexandru

  La fel am patit si eu. Wifi era ”gray out”. Telefonul era iesit din garantie. M-am apucat si l-am facut eu. L-am desfacut, i-am scos bateria, i-am dat capacelele metalice la o parte, am gasit CIP-ul de la wifi, l-am racait (avea o banda autoadeziva pe spate pentru protectie, de culoare neagra), am luat o palnie metalica, si feonul (nu am statie de lipit cu aer cald, dar romanu-i inventiv). L-am incalzit relativ ok, apoi cu un cutit, am apasat usor pe CIP. l-am lasat sa se raceasca, l-am reasamblat si i-am dat drumul…..surpriza….merge…..de o luna jumate incoace, n-am avut nici o problema desi l-am scos si in frig si l-am tinut si in caldura. Nu e greu de reparat.

 • Valy

  Alex, pe unde stai? am aceasi problema si nu o prea pot rezolva. am incercat si chestia asta. eu sunt din brasov. nu merg pana in bucuresti unde am vorbit la un service si au zis ca imi inlocuiesc chipul cu 200 de lei. mai bine ti-as da tie 100 si voila.

 • valentin

  salut, vreau si eu un nr de service pt inlocuirea cipului wifi la iphone 4s, sunt din slatina

 • dan

  buna am un iphon 5s gold si nu imi mai functioneaza wi-fi ,il accesez de pe prima pagina si ma duc in configurari ii dau conectare butonu merge se conecteaza dar nu gaseste nici o retea si tot cauta intruna ,intrebarea mea este se poate repara si cit mar costa ,eu sint din Bistrita ,va multumesc