Cum pot rezolva problemele WiFi ale iPhone, iPod Touch sau iPad?

  Cu ocazia lansarii unei versiuni importante a iOS apar intotdeauna probleme in ceea ce priveste conectarea la retelele Wi-Fi, iar in imaginea de mai sus aveti cee ce este generic denumit: greyed out Wi-Fi button. Mai exact, in meniul Wi-Fi al iOS-ului veti observa ca nu puteti interactiona cu butonul care activeaza functia Wi-Fi a terminalului vostru si implicit nu va veti putea conecta la eventualele hotspot-uri aflate in vecinatatea voastra. Desigur ca aceasta nu este singura problema, in anumite cazuri terminalul refuzand sa recunoasca vreunul dintre hotspot-uri, sau sa se conecteze la ele, dar si sa nu mentina conexiunea decat pentru o perioada foarte scurta de timp, Adaugand putin background la poveste, va spun ca primului meu iPhone i-a “murit” functia Wi-Fi dupa un update la iOS 3.0 si nu am avut cum sa il repar, deci exista sansa ca problema sa nu fie software, iar in acest caz va trebui sa apelati la un service pentru inlocuirea chip-ului Wi-Fi al dispozitivului.

  Pana sa ajungeti acolo, va recomand sa urmati doua proceduri simple care ar putea rezolva problema fara prea mult efort. Prima procedura implica navigarea catre meniul Settings>General>Reset si actionarea optiunii Reset Network and Settings, aceasta procedura stergand toate setarile de retea si parolele Wi-Fi, ea putand rezolva problema terminalului vostru dupa simpla repornire a dispozitivului. Daca aceasta metoda nu functioneaza pentru voi, atunci urmatorul pas este efectuarea unui restore folosind iTunes, insa dupa restore este foarte important SA NU instalati un backup disponibil in calculator sau in iCloud deoarece veti importa vechile erori. Daca dupa un restore “curat” problemele se rezolva, atunci veti sti ca este o problema software si pe viitor procedura ar trebui sa functioneze daca situatia repare.

  Daca dupa incercarea ambelor proceduri problema nu se rezolva, atunci exista posibilitatea ca totuti sa aiba la baza un chip Wi-Fi ars, iar in aceasta situatie va trebui sa vizitati un service pentru a inlocui chip-ul terminalului vostru. Procedurile recomandate in acest articol trebuie urmate doar daca experimentati vreuna dintre problemele mentionate anterior.