Prima Pagina Apple iPhone-ul si povestea inovatiilor care au stat la baza producerii sale (Video)

iPhone-ul si povestea inovatiilor care au stat la baza producerii sale (Video)

[vimeo 81745843 w=580&h=370]

  Kirby Ferguson este creatorul unei serii de documentare denumite Everything is a Remix, iar intr-un documentar facut despre terminalul iPhone el a incercat sa explice tot ceea ce a stat la baza dezvoltarii celebrului produs al Apple. De la tehnologia multitouch imbunatatita dar nu inventata de catre Apple, pana la obiectele din lumea reala care au ajutat la dezvoltarea iOS-ului si pana la faptul ca intreaga industrie a copiat dispozitivul Apple, documentarul prezinta povestea din spatele celui mai popular telefon mobil lansat in ultimii ani. In mare, povestea ne spune ca iPhone-ul nu este o inovatie, ci o imbunatatire a tot ceea ce s-a facut pana acum, Steve Jobs fiind, in mare parte, un inovator si nu un inventator.

 • Filip

  Si tot ei(Apple) ii acuza pe altii de furt

 • Matzero

  @Filip – Barosane dar tu ce telefon foloseaia inainte ca iPhone sa apara pe piata? Vezi ca exista o poza pe internet foarte bine gandita cu samsung cum arata inainte de iphone si dupa iphone. Eu nu zic ca nu s-au uitat in gradina altora dar la cati au copiat de la ei ar fi fost chiar prosti sa nu implementeze si ei ce era mai bun din android.

 • Vlad

  Ma amuza afirmatiile de genul “toata industria a copiat apple”….de cand a aparut apple multe persoane spun ca x ,y ,z a copiat de la apple, oameni buni fiti realisti ,daca apple implementeaza un ecran de 5 inch full hd inseamna ca a copiat pe samsung, lg…etc? Este logic si normal ca apple sa adopte aceast tip de ecran si multe altele asa au facut si ceilalti, au adoptat smartphone-ul cu ecran mare fara butoane…..si apple adopta in acest moment ce fac alte companii dar totusi nimeni nu spune ca apple a furat de la x doar ca apple adopta acel lucru.@Matzero sunt total de acord ca telefoanele aratau altfel pana la iphone dar daca gandim logic crezi ca nimeni nu ar fi facut acest tip de smartphone? omule tehnologia evolua cu sau fara apple.Cand apple a integrat cititorul de amprenta care este prezent de ceva vreme pe un telefon motorola eu nu pot spune ca a copiat, doar la introdus si la promovat foarte bine dar asta nu inseamna ca a copiat. ,asa cum au facut si samsung ,lg ,sony….etc. Eu in acest video nu vad ca toata industira a copiat de la apple ,doar au adoptat acel stil…..asa cum face si apple in acest moment cu android.

 • adzzz

  + 10 vlad… mai rar ca tine 😉