Prima Pagina Apple Mac Pro 2013 apare in noi benchmark-uri inaintea lansarii

Mac Pro 2013 apare in noi benchmark-uri inaintea lansarii

  Cu doar doua zile inaintea unei presupuse lansari a Mac Pro 2013, iata ca pe internet a aparut o serie noua de benchmark-uri care prezinta puterea de procesare a viitorului produs al celor de la Apple. In imaginile acestui articol puteti vedea rezultatele obtinute de catre modelul high-end al Mac Pro 2013, produsul fiind “echipat” cu un procesor Intel Xeon E5-2697 v2 care are 12 nuclee tactate la 2700 MHz si L3 cache de 30 MB, 64 GB RAM si o versiune a OS X Mavericks veche de aproximativ o luna de zile.

  Rezultatele obtinute de catre acest model in Geekbench 3 sunt usor mai mari fata de cele obtinute de catre modelul mid-end lansat anul trecut, iar acest lucru este perfect normal. Daca totusi ne uitam la testul de mai jos, in care avem un benchmark facut pe arhitectura de 64 de biti, observam o crestere in performante de aproximativ 10%, iar in mare cam atat ar trebui sa obtina de la acest Mac orice persoana care si-l configureaza intr-un mod asemanator, modelul utilizat pentru teste fiind special configurat.

 • sori

  Mai interesant , un desktop iMac . are doar puterea de procesare a unui laptop MacBook Pro .
  Deci Apple nu are o oferta serioasa pe segmentul de desktop – asta din cauza ca iMac e facut cu piese de laptop , iar performanta e net inferioara un destop PC .
  Cine vrea ceva performanta , e obligat sa cumpere un workstation Mac Pro , care vine cu gaura de rigoare in buget .

 • Sebastian

  Sori, da-mi voie sa iti spun ca vorbesti prosti. Atata tot. 🙂

 • Serban

  imac are procesoare de desktop…e doar diferenta dintre procesoarele de laptop care au redus diferenta de perfromante. Mac pro listat e cu 12 core…din cauza asta e asa mare diferenta intre mac pro si imac

 • sori

  @ Sebastian
  Nu chiar – chipul video este unul de laptop , GT-775M , iar memoria este tot una de laptop.
  Despre CPU am gresit – am ramas cu impresia de la primele iMac-uri care aveau procesoare de laptop .