Prima Pagina Apple Samsung Galaxy S V ar urma sa includa un scanner pentru retina

Samsung Galaxy S V ar urma sa includa un scanner pentru retina

  Desi HTC a fost primul producator de smartphone-uri Android care a urma Apple in jocul implementarii cititoarelor de amprente in terminale mobile si s-a speculat ca Samsung va face acelasi lucru, iata ca in Coreea de Sud s-ar putea pregati altceva. Conform celor de la zdnet, compania coreeana Samsung ar intentiona sa implementeze in Samsung Galaxy S V un senzor care ar fi capabil sa scaneze retina utilizatorilor pentru a debloca terminalele si nu numai. Acest tip de sistem de securitate este considerat a fi mult mai sigur decat cel care ne scaneaza amprentele, iar Samsung intentioneaza sa ofere ceva diferit de compania Apple.

According to the electronics industry on the 16th (KST), Samsung will be applying QHD and iris verification tech onto their smart phone next year. They’re past the technology developing stage and are onto figuring out a way to mass produce. Recent high quality resolution smart phones use full HD resolution (1920×1280). QHD resolution is 2560×1440, which is about 4 times clearer than the normal HD resolution.

  Separat de acest scanner pentru retina, compania Samsung ar intentiona sa implementeze in Samsung Galaxy S V si un ecran cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli, net sperior celor disponibile in smartphone-urile actuale, sau chiar in tablete. Chiar daca nu se specifica in mod clar faptul ca aceste doua schimbari urmeaza sa fie disponibile in terminalul Samsung Galaxy S V, e putin probabil ca Samsung sa evite sa ofere o schimbare atat de importanta pentru viitorul sau terminal, mai ales ca Touch ID-ul din iPhone 5S s-a dovedit a fi extrem de popular.

 • alex alexandru

  Nu e un sistem eficient….

 • Seby

  E mult mai bine asa de cat cu touch id , acum ramane de vazut daca o sa treaca si la fapte.
  alex vrei sa spui ca touch id care este momentan in device-uri , ar fii mai eficient de cat un sistem de scanare a retinei? :)))))

 • Serban

  Exact..toti or sa se uite cu OCHIUL in acel senzor..mi se pare putin funny.Macar la apple e totul practic si dureaza 1 sec de la ecran inchis pana la ecran aprins si deblocat.

 • Andi

  nici una nu este cea mai eficienta .. cel mai eficient sistem e o combinatie intre amprenta, voce , iris dar ar fi culmea sa faci pentru telefon asa ceva ..

 • vlad

  @alex…@andi dece ziceti ca un sistem de scanare a irisului nu este eficient? Este foarte probabil ca samsung sa implementeze acest senzor pentru ca deja a inregistrat un brevet de inventie acum vreo 2 luni.

 • alex alexandru

  eu spun ca nu este eficient pentru ca e facut de catre samsung(imi e greu sa ii pronunt numele) daca era facut de Apple mai spuneam. Si poate ti-ai dat seama ca sunt fan Apple 😛

 • radu

  pda-ul Hp produs de htc avea cititor de amprente mult mai devreme! nu apple e prima companie care a implementat cititor de amprente pe un device portabil!

 • alex alexandru

  @radu si in articol nu scrie la fel?

 • @radu: Si cine a spus asta?

 • anonimous

  La retina/iris presupune sa iti apropii ochiul de acel senzor, si sa stai ceva.. E absurd sa folosesti asa ceva ca metoda de unlock. Dar probabil vor si ei ceva “retina” in terminale :))

 • Daniel

  Băieți, realizati ca irisul nu e tot una cu retina, nu? Am tot atras atenția asupra acestei chestiuni de “scanare ” a retinei. Dar cum pe aici nimeni nu își face examen oftalmologic, e data naiba biologia

 • vlad

  Daca intrati pe wikipedia si dati un simplu search veti vedea ca scanarea retinei este mult mai rapida decat citirea unei amprente ,si apropierea irisului de senzor a fost acum multi ani, aceasta tehnologie fiind folosita din anul 1953 si in acest moment nu necesita apropierea ochiului de senzor ,cititi si voi inainte sa comentati….

 • Victor Preda

  Apple a gandit asa cum trebuie , practic intentia ,, primul lucru ,, gest ,, este sa apesi instinctiv butonul Home ,buton care face acum si deblocare ,,
  Utilizatorii de Android sunt familiarizati cu Face Detection , eu am avut Nexus 4 si pot spune ca functiona perfect ,,
  Acum miscarea Samsung are logica , utilizatorii de Android sunt la randul lor obisnuiti cu Smart Scroll ,Pause si toate minunatiile din S4 ,,
  2014 aduce noul Exynos 6 arhitectura 14 nm si 64 biti , suna extrem de interesant ..

 • vlad

  @zaone defapt ce vor ei sa faca este un senzor pentru scanarea irisului ,nu a retinei..

 • radu

  htc a urmat apple!!! stiu ce citesc!

 • alex alexandru

  @radu prima data htc a lansat cititorul si apoi Apple a preluat ce tot spui acolo?

 • radu

  http://fingerchip.pagesperso-orange.fr/biometrics/types/fingerprint_products_pdaphones.htm . sunt un fan apple dar nu ei sunt primi doar au revolutionat! prea mult ridicam in slavi o tehnologie deja folosita din anul 1999!

 • radu

  toate pda-urile hp cu windows mobile erau produse de htc! voi ati descoperit smart deviceurile prea tarziu!

 • vlad

  @alex alexandru Apple nu a preluat de la htc….ci htc si apple au preluat de la motorla(motorola atrix)…

 • Unii au probleme, cred ca Apple a inventat totul… what the… ?

 • Amfetamin

  Astăzi aflăm că viitorul top de gamă de la Samsung ar putea fi livrat cu un sistem ce scanează irisul utilizatorului pentru a debloca ecranul. Nu, nu este o tehnologie atât de complicată precum sună. Ea nu trebuie confundată cu scanarea retinei, ce necesită aparatură specială şi o distanţă mică între ochi şi scaner. Cel mai probabil camera foto frontală a smartphone-ului va fi folosită pentru a obţine o imagine a ochilor. Va fi interesant de văzut cum va trece producătorul peste probleme legate de lumina ambientală scăzută sau încercări de păcălire a sistemului.Atunci când utilizatorul se află într-un loc slab iluminat, pupilele sunt dilatate, iar fotografierea irisului este problematică. Luminozitatea ecranului ar putea fi folosită pentru contractarea pupilelor sau smartphone-ul ar putea avea integrată o sursă de lumină în panoul frontal. O altă problemă ar putea fi calitatea fotografiei realizate în condiţii de lumină slabă. Irisul are detalii foarte fine, detalii ce pot fi pierdute în zgomotul de imagine. Aşa cum unii au încercat să păcălească recunoaşterea feţei cu ajutorul unei fotografii, sunt sigur că unii vor încerca acelaşi lucru cu sistemul despre care am vorbit mai sus. Nu ştim încă data la care va fi lansat Samsung Galaxy S5, însă producătorul s-ar putea să-l aducă pe piaţă mai devreme decât ne-am fi aşteptat. O lansare între CES 2014 şi MWC 2014 este foarte probabilă.

 • Tudor H

  E la fel de ridicol sa stai cu telefonul aproape de iris sa ti-l scaneze ca sa deblochezi telefonul ca si cum tineau la ureche o tableta de 7 inch sa o foloseasca pe post de telefon

 • zookye

  Se aude ca si urmatorul iPhone o sa aibe aceasta functie.