Apple intentioneaza sa revolutioneze iPhone-ul cu un nou tip de ecran

  Dupa brevetul pentru o noua aplicatie Apple Maps dedicata iDevice-urilor, companiei Apple i-a fost inregistrat un nou brevet de inventie, insa de aceasta data pentru un nou tip de ecran dedicat terminalelor sale. Ecranul pentru care compania Apple are deja inregistrat un brevet de inventie este compus din nanocristale cu filtre dicroice, acesta afisand culorile cu o acuratete mult mai mare decat in cazul ecranelor traditionale. O tehnologie similara este utilizata si de catre compania Amazon in tabletele Kindle Fire HDX 7, acestea avand in ecran mult mai bun decat iPad Mini cu Ecran Retina.

  In brevetul de inventie inregistrat astazi, companie Apple sustine ca nanocristalele utilizate de ea au o forma similare cu cele utilizate in actualele ecrane LCD, insa isi pot schimba dimensiunea pentru a emite lumina de diferite culori intr-un mod mult mai eficient. Mai exact, acest tip de ecrane cu nanocristale mari poate emite lumini pe lungimi de unda mai mari, in timp ce o modificare a formei cristalelor intr-o dimensiume mai mica permite o emitere a luminii pe lungimi de unda mai mici, culorile albastru sau violet putand fi afisate mult mai exact. Ca rezultat, utilizarea acestui tip de ecrane permite afisarea unei palete mult mai variate de culori decat cea afisata de catre actualele ecrane LED.

As one example, Quantum dots (QDs) are semiconductors in the form of nanocrystals that provide an alternative display. The electronic characteristics of the QDs are generally governed by the size and shape of the nanocrystals. Quantum dots of the same material, but with different sizes, can emit light of different colors when excited. More specifically, the emission wavelength of the QDs varies with a size and shape of the quantum dots. As one example, larger dots may emit longer wavelength light, such as red light while smaller QDs may emit shorter wavelength light, such as blue light or violet light.

  Desi nanocristalele propuse de catre de Apple sunt disponibil intr-o forma toxica in natura, compania a gasit o metoda de a le produce fara a afecta sanatatea utilizatorilor. Practic Apple descrie un nou tip de ecran revolutionar care ar fi mult mai bun decat cele utilizate in momentul de fata de concurenta, chiar si de catre Amazon, insa deocamdata nu se stie daca le vom avea disponibile incepand cu iPhone 6. Nu se stie daca exista vreun partener Apple capabil sa produca ecrane cu aceasta tehnologie la scara industriala, asa ca vom avea de asteptat pana cand ele vor deveni disponibile.