Google a decis sa refaca in totalitate Android-ul in ziua urmatoare lansarii iPhone-ului

  Dupa cum prea bine stiti deja, sistemul de operare Android era initial conceput pentru a functiona pe smartphone-uri cu tastatura QWERTY, in perioada dezvoltarii sale acestea fiind extrem de populare si considerate a fi “de viitor”. Prezentarea iPhone-ului a schimbat complet lucrurile, iar in ziua posterioara conferintei Apple cei de la Google au luat decizia de a reface in totalitate ceea ce dezvoltasera pentru Android. Google dezvoltase timp de 2 ani de zile Android-ul sau, avand 40 de ingineri responsabili de conceperea sistemului de operare, insa a decis sa “arunce totul la gunoi” imediat dupa lansarea iPhone-ului, considerand ca pentru a concura cu Apple este nevoie de un sistem de operare asemanator cu al lor.

  Unul dintre cei implicati in proiect explica faptul ca in momentul prezentarii iPhone-ului el a intrat in randul celor care si-a dorit unul, insa in calitate de inginer Google stia ca proiectul companiei trebuie regandit complet. In acea perioada nu existau App Store-uri, nu exista o industrie a dezvoltarii de sisteme de operare mobile sau de aplicatii, iar utilizatorii se descurcau doar cu ceea ce le ofereau producatorii terminalelor. Dispozitivele care aveau ecrane tactile foloseau touchscreen-uri rezistive care aveau nevoie de stylus si terminalele in sine functionau extrem de greu, insa totul s-a schimbat odata cu lansarea iPhone-ului.

  Sistemul de operare Android si smartphone-ul dezvoltat de catre Google in acea perioada erau similare cu iPhone-ul, aveau aplicatii dedicate pentru diverse task-uri, erau capabile sa faca multitasking, ofereau acces la unele aplicatii Google, insa nu erau indeajuns de bune. Telefonul nu avea un design atractiv, nu avea un touchscreen, insa Android-ul putea functiona pe tablete si acesta era un mare avantaj, dar totusi, Google a decis sa renunte la doi ani de munca si sa o ia de la inceput deoarece iPhone-ul si iOS-ul erau net superioare face de ceea ce dezvoltase ea.

  Cateva luni mai tarziu, cei de la Google isi lansau primul smartphone Android, sistemul de operare fiind si acum considerat o copie a iOS-ului, un stigmat de care Google nu va scapa prea curand.

18 COMENTARII

  1. Cel mai naspa sistem de operare, android. Nu-l suport deloc, nici macar numele lui, ma seaca, oricum, copia nu este ca originalul !

  2. Daca nu aparea iPhone-ul, primul telefon cu android arata ca o copie de blackberry…enough said despre inovatia adusa de google

  3. Eu nu cred ca intre google si ios seamana ceva…normal ca daca apple a facut ceva inainte google a copiat….dar totusi apple se tot inspira din android in ultimul timp ,oare ei copiaza ,ca sa stiti android este bazat pe linux si ios pe UNIX, doua stisteme total diferite ,copie inseamna cand arata la fel dar nu gasesc nici macar o asemanare ,si daca ar fi sa o lom asa apple a “imprumutat” casa nu zic copiat destul de multe functii android ,control center ,coborarea notificarilor ,multitasking cand iesi sau intri din aplicatii ,in aplicatia pentru mesaje acum poti glisa, AirDrop este similar android beam ,si schimbarea facuta in ios7 este similara cu interfata androidului.Daca google a scos dupa apple andoid pentru un smartphone cu touch nu inseamna ca trebuie sa fie o copie a ios-ului ,dar normal ca toti copiaza dupa apple dar ea este sfanta:))

  4. Samsung = Chinezesc
    Apple = American
    China = Control c + Control v
    America = New
    => Samsung Control Copy Apple Control V
    Daca sar putea si numele ar si SiOS ce mai vreti de la Samsung

  5. Acum râdem și glumim, dar nu înțeleg dacă ești atât de incantat de ios, iPhone, nu ar trebui să te mai preocupe altceva, android, Windows etc, dar voi toată ziua vă dați cu capul de pereți că……….

  6. E și normal să mori de ciudă să vezi că un galaxys2 e mmai bun decât un iPhone 5s, așa eram și eu nu vedem decât iPhone doar pentru că e iPhone până ce am luat la lucru un s4, iPhone cadou la nevasta-mea pentru mail apeluri o poză dacă ai noroc să-ți iasă, s4 performanță tată

  7. @Mario daca Android-ul e asa de bun atunci de ce tot vii pe aici sa ne convingi cat de bun este Android-ul?Stai linistit ca nu toti suntem copii mici, uimiti de numerele celor de la Samsung.Tu chiar crezi ca cei de aici nu au pus mana pe Android?Singurul terminal Android care se poate compara cat de cat cu iPhone-ul e HTC One.E frumos si inca imi spun: “Pacat ca are Android…”

  8. Boy, esti total pe langa subiect. Samsung este corean, nu chinezesc. Si sa-ti spun un secret : o fi Apple american dar iPhone si iPad e facut in Coreea si asamblat in China.
    Ca sa intelegi mai bine, pe produsele Samsung scrie made in Coreea. Pe produsele Aple scrie made in China. Daca vrei ceva made in USA, cauta la Motorola. Adica Google … daca sti ce zic.

  9. Vlad, intra pe site-urile de Android si ai sa constati ca la nimeni nu-i pasa de iOS. Intra pe site-urile de iOS si o sa constati ca tot al 5-lea articol are legatura cu Androidul. Si acum sa-ti pun o intrebare : crezi ca la cei cu Audi le pasa de cei cu Dacia? Dar invers? Ai prins ideea?

  10. Si eu sunt unul din fanii apple dar nici pe departe disperat……
    Apple a dat o data lovitura si a venit cu ceva care a schimbat oarecum viata noastra , dar atat , de atunci apple se agata de trecut si parca nu poate sa mai innainteze…:(
    Faptul ca si alte firme au inceput sa faca ceva in genul asta este un lucru bun si asta inseamna evolutie. Fiecare firma vine cu cate ceva si ceilalti incearca la randul lor sa imprumute din ideile celorlalti si eu nu vad asta ca fiind ceva rau….inclusiv apple a imprumutat destul.
    Cum spunea si cineva mai sus , pe site-urile android eu nu am vazut sa se comenteze in halul asta la adresa apple , ei isi vad de androidul lor si atat , asta ma face sa cred ca utilizatorii android sunt mai maturi decat noi.
    Eu am impresia ca multi de aici se tem ca au gresit cand au ales apple sau cel putin traiesc cu teama sa nu cumva android sa fie vazut de cineva ca fiind peste ce au ei….
    Explicatia la ce am spus este una simpla : nu ai cum sa comentezi la adresa cuiva pe care il consideri inferior……daca dai de “ceva/cineva” superior , subconstientul incepe si “lucreaza” si te face sa ataci acel “ceva/cineva” cu disperare pentru a incerca sa ramai la suprafata…….
    Faptul ca sunt multi pe aici care fac chestia asta , ma face sa cred ca sunt nemultumiti de alegerea facuta sau considera android-ul peste ios.
    Noi suntem niste simpli consumatori si “luptele” dintre firmele astea vin in avantajul nostru , in momentul in care una din ele o ia in fata pe noi ne ajuta.
    Eu cel putin , sunt dispus sa schimb “caruta” imediat , daca vad ca raman in urma. Probabil sunt persoane pe aici care au impresia ca daca raman clienti apple pe viata , cei de acolo o sa le ridice statui sau ceva de genul asta…..nu e asa.
    Ar mai fii de spus dar chinuie revolutionara tastatura :)))))).
    Ca sa nu fiu off , vreau sa va intreb ceva. Am observat chestia asta si de mult ma tin sa intreb.
    Este vorba de tablete , indiferent de cine le fabrica , pentru ca telefoanele sunt mici pentru asa ceva.
    De ce dupa ce cumpara lumea (cea mai mare parte) o tableta , urmatorul accesoriu la care se uita este o tastatura pentru ea , sau si mai la moda , o husa cu tot cu tastatura sa impuste doi iepuri o data ?
    Nu este demodata tastatura fizica?
    Am observat chestia asta intamplator cand ma uitam sa vad ce a mai aparut nou prin magazine si am intrebat si doi angajati si mi-au confirmat ca cea mai mare parte din cei care cumpara o tableta , cumpara si o tastatura pentru ea.

  11. Petre, nu exista site-uri de Android :)) tot ce inseamna android e fragmentat inclusiv comunitatea online de fani.
    de asta toti androistii sunt pe site-urile IOS, asa cum tu esti aici si tipi in gura mare ca Android e mult mai bun ca IOS si ca telefoanele Samsung sunt mai bune ca Apple, zici ca esti platit de Google sau de Samsung 🙂
    oricum mie, si celorlalti ca mine nu le pasa de android. doar suntem iritati de cei ca tine carora le plac lucrurile ieftine si prost facute si mai strigi si in gura mare ca ai gusturi “destepte”

  12. @Petre asta nu-i adevarat.Pe toate forumurile Android se compara tot timpul cu iOS.Pe cei cu iPhone, respectiv produse Apple ii dor in cot de Android.Si asa stiu ca folosesc un sistem de operare superior si mult mai bine pus la punct.In comparatia ta, Android-ul e mai mult Dacie.Sa nu mai zic de telefoanele pe care se pune.Pot sa vorbesc o zi intreaga despre Android da n-are rost, cine stie ce inseamna calitatea alege Apple.

  13. @Seby
    Foarte adevarat ce graiesti.
    La tastatura e faza ca e posibil ca la un moment dat sa fie nevoie sa scrii un document, mail, etc si chiar daca tastatura pe ecran e acceptabila, daca ai de scris mai mult de 1-2 paragrafe e mult mai comod cu tastatura fizica (+ ca majoritatea care isi iau tableta isi iau iPad, si la aia pot spune din experienta ca e foarte incomoda tastatura touch)

    @Vlad
    foarte matur din partea ta, parca ai avea 5 ani si a umblat cineva in cutiuta ta cu nisip

  14. Vorbim de soft sau de aparat ,aparate?Daca e sa vorbim de soft este iOS si restul :android , windows phone,symbian ,blackberry,iar acum sa discutam corect .
    Eu prefer irefutabil sistemul iOS ,insa nu as putea spune acelasi lucru si despre aparatul celor de la Apple .