HiddenSettings7 – un tweak care iti permite sa personalizezi interfata iOS-ului dupa bunul plac, daca ai rabdare

  Saptamana aceasta v-am spus ca un tweak numit Hidden SBSettings for iOS 7 a fost lansat in Cydia si ca el ne ofera posibilitatea de a accesa un meniu secret de setari care permite personalizarea UI-ului iOS 7. Intre timp acel tweak s-a transformat in HiddenSettings7 si este oferit oficial in Cydia, el nefiind deocamdata compatibil cu iPhone 5S, iPad Air sau iPad Mini cu Ecran Retina. In aceeasi masura, el nu este 100% compatibil cu Mobile Substrate-ul, asa ca uneori este necesara o reinstalare a acestui plugin pentru a avea acces la meniu.

  Dupa cum puteti vedea in prima imagine, accesarea HiddenSettings7 se face printr-un buton implementat in Control Center, fie sub lista de toggle-uri, fie sub butonul AirDrop. Dupa apasarea acelui buton veti deschide meniul din imaginea de mai sus, el oferindu-ne posibilitatea de a perosnaliza o gama extrem de larga de functii ale iOS 7. De la modificarea animatiilor/a vitezei de rulare/a directiei de rulare, a blur-ului, a gesturilor pentru multitasking/navigarie prin meniuri, sau a implementarii unor noi metode de a face foldere in foldere, acest meniu ne ofera acces la ceea ce utilizeaza inginerii Apple pentru a testa interfata iOS 7.

  Practic avem la indemana “cheia” catre motorul ce controleaza felul in care functioneaza interfata iOS 7, insa din pacate trebuie sa stiti ce faceti inainte de a va apuca sa modificati diversele setari. Vorbim literalmente despre sute de setari disponibile pentru noi in acest meniu si modificarea fiecareia in parte reprezinta o munca de durata, dificila si plictisitoare pentru multi. Va spun sincer ca n-am avut rabdare sa modific toate optiunile disponibile pentru tableta iPad 3, insa cu siguranta nu sunt singurul.

  HiddenSettings7 ofera acces la meniuri cu optiuni diferite pentru iPhone si iPad, iar in Cydia il gasiti gratuit in repo-ul BigBoss. Inainte de a va apuca sa va modificati iDevice-urile, va recomand sa faceti un backup terminalului si sa va inarmati cu foarte multa rabdare.