Prima Pagina Apple iPhone 6 urmeaza sa pastreze rezolutia camerei, sa ofere un beneficiu suplimentar!

iPhone 6 urmeaza sa pastreze rezolutia camerei, sa ofere un beneficiu suplimentar!

  Dupa prima presupusa imagine a iPhone 6, sau iPhone Air, aparuta aseara, iata ca in cursul acestei zile avem si cateva informatii legate de camera viitorului dispozitiv. Conform unor informatii obtinute de catre o publicatie asiatica, iPhone 6 urmeaza sa pastreze rezolutia de 8 megapixeli pentru camera principala, insa urmeaza sa ofere un nou sistem de stabilizare optica a imaginilor. Desi se zvonea ca Apple ar putea utiliza un senzor de 16 megapixeli pentru camera, se pare ca in final am putea avea tot un senzor de 8 megapixeli, insa imbunatatit.

According to Nomura Securities (野村證券), Largan’s recently lagging performance in the market is caused by rumors that Apple may adopt an 8 mega-pixel (MP) camera with improved optical image stabilization on its upcoming handset, instead of the 16 MP upgrade anticipated by industry observers. Apple’s decision is based on the design requirement to retain the handset’s more portable form factor, said Nomura Securities. In addition, the company’s prospects are also expected to slump in the first quarter, with revenues expected to decline by 33 percent in the traditional slow season.

  Apple ar fi luat decizia de a mentine rezolutia camerei pentru a pastra dispozitivul subtire, utilizarea unui modul mai mare parand, aparent, sa afecteze grosimea carcasei. Daca imaginea de ieri se dovedeste a fi adevarata, atunci iPhone 6 ar putea avea intr-adevar o grosime de doar 6mm, iar acest lucru impune utilizarea unor componente foarte mici/subtiri Totusi, avand in vedere ca suntem in luna ianuarie si iPhone 6 va fi lansat abia in septembrie, orice este posibil si Apple poate schimba oricand configuratia terminalului sau.

 • symplu

  Cred ca ai vrut sa scrii “va fi lansat abia in septembrie” …

 • alex alexandru

  @zaone
  “Totusi, avand in vedere ca suntem in luna ianuarie si iPhone 6 va fi lansat abia in februarie, orice este posibil si Apple poate schimba oricand configuratia terminalului sau.”

  ai gresit nu?

 • Septembrie, desi vad ca se tot vehiculeaza
  luna mai.

 • catalin

  Cel mai probabil luna mai va fi lansarea acestui iphone air(care va fi practic un phablet) cu componentele lui 5s ,poate cu usoare upgrade-uri,baterie mare etc .cred ca din pdv al performantelor si hardwareului tot iphone 6 clasic care se va lansa in toamna va fi lider.e defapt si normal sa fie asa ,ca formatul preferat de vanzare va fi tot acesta compact .dar exista si un segment destul de mare de clienti care vor ios pe un display de peste 5 inchi (25-30 % poate si mai mult ).deci clar ca e o miscare pe care apple doreste sa o faca si dupa parerea mea de ce nu .cine doreste cumpara cine nu ,nu !

 • Cristi

  Ok, inteleg ca va fi subtire. Dar pastrarea rezolutiei actuale pentru camera (chiar daca uneori valoarea ei este doar de marketing), nu mi se pare o decizie inteleapta, in conditiile in care, mai toata concurenta, marșeaza pe hardwere cat mai puternic. In mod clar, toata lumea va spune ca iar au schimbat palaria Mariei. Si pana la urma, cam asa ar sta lucrurile, cu tot cu stabilizatorul ala…

 • Allex

  Cine are cunoştinţe minime despre camere, ştie că nu contează “câţi mpx are”. Dar din păcate, cum s-a scris şi mai sus, este o chestiune de marketing, că tot auzi puştii pe la colţuri de stradă “vai da e varză camera, e de 8 megapixeli, S IV are cameră de 13, îmi iau din ăla”.

  Singurul lucru care mă deranjează la camera iPhone-ului este că nu poţi să setezi manual un minim de setări, gen ISO, f., şi chiar de ce nu, timpul de expunere.

 • alex alexandru

  @Allex cata dreptate ai dar ce sa le explici pustiilor ca nu inteleg ei….

 • Lich

  Pe mine sincer nu ma deranjeaza camera de 8 mp dar cum a zis @Allex mai sus chiar asa se intampla, eu aud copii din astia cand trec cu iphone meu pe langa ei

 • Isove

  Eu folosesc 5S in vacante , si toata lumea ma intreaba cu ce am facut pozele.
  Asta pe deoparte ( are calitate) si pe de alta deja incepe sa fie greu de manipulat, cand te gandesti ca faci burst de poze pe acelasi cadru si trebuie sa alegi una, apoi video sau slowmotion ….
  Eu folosec functia icloud share si aici intervine internetul wifi sau cel de roam daca vrei sa il folosesti
  Asa ca o rezolutie mai mare ar face aparatul mai mare, ar consuma baterie mai mult. De asta apple nu scoate balarii doar asa de dragul datelor tehnice si trebuie sa faci un compromis intre toate cele

 • Pingback: iPhone 6 urmeaza sa includa o camera de 8 megapixeli cu senzor pentru stabilizare optica a imaginii si f/2.0 aperture | iDevice.ro()