Prima Pagina Apple iPhone 5C contribuie la cresterea vanzarilor iPhone 5S

iPhone 5C contribuie la cresterea vanzarilor iPhone 5S

  iPhone 5C nu este un terminal foarte iubit sau cautat de catre cei care intentioneaza sa achizitioneze un iPhone, insa acest lucru nu genereaza probleme foarte mari pentru Apple, deoarece persoanele care refuza acest terminal aleg un iPhone 5S. Un studiu recent publicat dezvaluie faptul ca iPhone 5C a generat anul trecut mai putine vanzari decat iPhone 4S in anul 2012, cand era secund iPhone 5-ului. In contrast, iPhone 5S a generat vanzari mai mari anul trecut decat iPhone 5 in 2012, semn ca toti cei care n-au cumparat un iPhone 5C, au ales fratele sau mai mare.

The iPhone 5S appeared to take share from both the mid-priced iPhone 5C and legacy iPhone 4S. In contrast, after the iPhone 5 launched a year ago, the iPhone 4S and iPhone 4 continued to sell strongly for many months. In the most recent quarter we also saw models with larger storage capacities sell better than before.

  Practic in perioada octombrie – decembrie iPhone 5S a reprezentant 59% din vanzarile de iPhone-uri, cu 9% mai mult decat iPhone 5 in 2012, in timp ce iPhone 5C a generat vanzari mai mici decat iPhone 4S. Facand un total pentru ultimele 3 luni, iPhone 5S a generat 59% din vanzari, iPhone 5C 27%, iar iPhone 4S doar 14%, acestea fiind singurele terminale comercializate de catre Apple. Desi la o prima vedere vestile sunt bune, Apple castiga mai multi bani vanzand iPhone 5C decat iPhone 5S, asa ca in final compania nu prea castiga.

  • vladc

    daca analizez graficul cel putin, vad ca 5c are pondere mai mare in vazari 2013 decat 4s in vanzari 2012, iar la vanzari mai mari ale apple raportate rezukta ca s-a vandut mai mult 5c vs 4s ca number cel putin, relativ poate ca da, desi nici relativ nu prea pare din grafic

    ref la partea a doua m-ai pierdut cu concluzia ca nu prea castiga…marjele sunt f maris i castiga, dar nu maximizeaza vanzand pridusele cu marja cea mai mare, cred ca asta vroiai sa ziic

    scuze, e defect profesional, la fel si pt greseli,s unt pe strada 🙂

    respect pt tot ce faci

  • 5C cu mov, 4S cu rosu. 4S-ul in 2012 s-a vandut in cantitati mai mari decat 5C-ul in 2013.