Apple pregateste un numar impresionant de iPhone-uri pentru lansarea in reteaua celui mai mare operator de telefonie mobila

  Pe data de 17 ianuarie Apple urmeaza sa lanseze iPhone 5S si iPhone 5C in reteaua celui mai mare operator de telefonie mobila de pe glob, China Mobile. Pentru ca vorbim despre un eveniment extrem de important, compania Apple a pregatit nu mai putin de 1.4 milioane de terminale iPhone pentru aceasta lansare si asta in conditiile in care vorbim doar despre un operator. Daca pentru lansarea oficiala a celor doua terminale Apple avea pregatite peste 9 milioane de iPhone-uri pentru 10 tari, iata ca acum are aproape 20% din acest stoc alocat unui singur operator.

Apple’s major iPhone assembler Foxconn has shipped about 1.4 million iPhone 5Ss to China Mobile last week, according to a person familiar with the matter, ahead of the mobile giant’s launch this Friday. While the initial shipment volume doesn’t represent the total sales at China Mobile for January, the figure helps to gauge early demand for iPhones from China Mobile, the world’s biggest carrier by subscribers with more than 760 million customers.  China Mobile began taking preorders for iPhones since Dec. 25.

  Chiar daca intregul lot nu va fi vandut in weekend-ul lansarii, unii estimeaza ca aceasta ar fi cifra pe care Apple se asteapta sa o vanda lunar prin intermediul noului sau partener si vorbim despre cifre destul de mari. Operatorii din SUA comercializeaza, de regula, pana in 5 – 6 milioane de iPhone-uri lunar in timpul anului, exceptand sarbatorile de iarna cand vanzarile sunt mai mari, insa SUA este o tara in care exista mult mai multi oameni interesati de iPhone-uri si cu buget suficient de mare pentru a le cumpara.