iPhone 6, iWatch si iPad Pro – detalii despre ecrane si rezolutii

  Desi anul acesta Apple ar pregati lansarea a 3 produse, doua dintre ele complet noi, doar iPhone 6 va fi cel care va atrage extrem de multa atentie din partea utilizatorilor. Pentru ca dispozitivele sunt atat de atractive, cei de la DisplaySearch prezinta cateva supozitii in baza informatiilor colectate de la partenerii Apple, iar in acest articol le vedeti. Incep cu iPhone 6, cei de la DisplaySearch sustinand ca Apple ar putea lansa doua terminale cu ecrane de 4.7 inch si 5.5 inch, primul avand 386 pixeli per inch si o rezolutie de 1600 x 900 pixeli, in timp ce al doilea ar avea 401 pixeli per inch si o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli. Ambele rezolutii sunt problematice deoarece nu permite scalarea fara probleme a aplicatiilor pentru iDevice-uri, deci e putin probabil ca Apple sa aleaga vreuna dintre ele.

  In cee ce priveste iWatch-ul vorbim despre alegerea unui ecran, aparent, flexibil si AMOLED care ar avea o diagonala de 1.3 sau 1.6 inch, plus o rezolutie de 320 x 320 pixeli, ce i-ar oferi 348 sau 278 de pixeli per inch. Apple a sustinut intotdeauna ca se va feri de ecranele OLED, iar utilizarea unuia flexibil nu prea pare ceva ce ar putea alege Apple sa faca, dar ramane de vazut. In ceea ce priveste iPad Pro, vorbim despre acelasi ecran de 12.9 inch despre care am tot auzit, cei de la DisplaySearch considerand totusi ca rezolutia sa ar putea fi de 2732 x 2048 pixeli, cu 265 pixeli per inch. Aceasta este prima oara cand auzim despre aceasta rezolutie si daca aplicatiile nu vor putea fi scalate pe ea, e putin probabil ca Apple sa o adopte.

  In final avem presupuneri interesante, insa la o prima vedere ele nu prea par sa se alinieze cu tot ceea ce a facut Apple de-a lungul acestor ani.