Apple breveteaza un nou sistem de plati mobile folosind Touch ID

  De ani de zile se tot zvoneste ca Apple ar urma sa ofere un sistem de plati mobile prin intermediul iDevice-urilor si a iTunes, insa pana in prezent ne-am ales doar cu Passbook. Totusi, implementarea Touch ID si securizarea suplimentara a iDevice-urilor poate oferi companiei Apple imboldul necesar pentru a lansa un asemenea sistem, asta daca va avea destui parteneri dispusi sa lucreze cu ea. Conform unui nou brevet de inventie publicat astazi, compania americana prezinta un sistem de plati mobile care functioneaza prin interconectarea unui iDevice cu un POS, insa pentru aprobarea tranzactiei din terminal este utilizat Touch ID.

  Spre deosebire de alte sisteme publicate in trecut de catre compania Apple, acesta de astazi pare a fi cel mai complet dintre ele, iar includerea Touch ID pentru securizarea platilor pare a fi ultima parte a unui posibil plan de a implementa un sistem de acest gen in iOS. Chiar daca Apple ia serios in calcul oferirea posibilitatii de a plati folosind iPhone-uri fara a utiliza aplicatii terte, va trece foarte mult timp pana sistemul va fi lansat si mai mult timp va trece pana el ar ajunge in Romania, asta daca va ajunge vreodata.

1 COMENTARIU

  1. Daca ai un POS la ce iti mai trebuie un iDevice? Intreb si eu asa… Eu sunt de parere ca cel mai ok e NFC. Din cate stiu eu pentru NFC se pot face doar tranzactii cu sume mici, asa ca nu e mare riscul, in consecinta nu trebuie masuri maxime de securitate. Si in plus, pentru a plati un bilet de autobuz e cel mai comod sa o faci cu un dispozitiv cu NFC. In iphone 6 sau air cred ca o sa vedem si NFC.