Apple dezvolta o noua tehnologie care elimina intreruperile apelurilor FaceTime si reduce traficul de date consumat

 

  FaceTime este unul dintre cele mai utilizate sisteme de apeluri video VoIP existente pe planeta, el fiind disponibil exclusiv pe platformele iOS/OS X apartinand companiei Apple. Totusi sistemul nu este lipsit de probleme, asa ca Apple incearca sa il imbunatateasca in mod constant, un nou brevet de inventie inregistrat companiei americane demonstrandu-ne exact ce modificari am putea regasi in viitor in el. Tehnologia conceputa de catre cei din Cupertino rezolva problemele generate de efectuarea apelurilor FaceTime folosind conexiuni de internet slabe, insa reduce in acelasi timp si traficul de date consumat de catre noi.

  In momentul de fata apelurile FaceTime pot avea rezolutie slaba si se pot intrerupe temporar uneori din cauza conexiunilor de internet insuficient de rapide, iar Apple incearca sa rezolve problema cu imagini inregistrate sau modificate. Mai exact, in timpul apelurilor FaceTime, iOS-ul ar genera o baza de date cu anumite obiecte vizibile in timpul transmisiunii video si s-ar folosi de ele in eventualitatea in care apelul ar fi in punctul de a se bloca, imaginile reale din feed fiind inlocuite cu imaginile stocate in terminale, insa intr-un asemenea mod incat sa genereze impresia ca feed-ul video nu s-a oprit deloc.

  iOS-ul ar inmagazina aceste date din multiple apeluri, iar la nevoie ar cauta printre ele pentru a gasi elemente ce pot fi utilizate in cadrul apelului, totul in ideea de a da impresia unui stream fluid, fara intreruperi. Mai interesant decat atat, este ca Apple poate schimba dinamic rezolutia diverselor obiecte din feed, astfel ca imaginea fetei interlocutorului nostru poate fi afisata la o rezolutie mai buna decat elementele care il inconjoara, aceasta optiune putand fi utilizata in cazul folosirii conexiunilor slabe.

  In final, Apple crede ca sistemul sau poate inlocui imaginile reale ale obiectelor din background cu imagini stocate in baza de date a iOS-ului pentru a reduce consumul de date, insa ramane de vazut cat de bine va arata totul in timpul utilizarii. Avand in vedere ca vorbim despre un brevet de inventie care a fost recent publicat, ramane de vazut daca Apple va reusi totusi sa implementeze aceasta tehnologie curand in iOS.