Prima Pagina aplicatii Iata ce abordare ar putea avea Apple pentru lansarea unui iPhone 6...

Iata ce abordare ar putea avea Apple pentru lansarea unui iPhone 6 cu ecran de peste 4 inch

  Anul acesta pare tot mai sigur faptul ca Apple va lansa un iPhone 6 cu ecran mai mare de 4 inch, insa desigur ca exista cateva probleme care fac dificila trecerea de la actuala rezolutie de 1136 x 640 pixeli la una noua. Pentru a evita obligarea dezvoltatorilor la o actualizare a graficii aplicatiilor, Apple ar trebui sa dubleze rezolutia actuala la 2272 x 1280 pixeli, aplicatiile putand fi afisate in continuare pe ecranul complet al terminalelor, fara spatii goale, pana cand dezvoltatorii ar reusi sa le actualizeze cu grafica potrivita.

That would be by far the simplest approach for Apple to take. Provided it keeps the aspect ratio the same as the iPhone 5/c/s, then it can continue to use an 1136×640 display. All existing apps continue to work as-is, developers don’t have to do any work to support the larger display and everyone is happy. If Apple stretched the current 4-inch display to 5 inches, while retaining the same 1136×640 resolution, the pixel density would decrease from 326ppi to 260ppi. Would this still qualify as a Retina display?

  Din pacate dublarea rezolutiei iPhone 6 pare putin probabila, chiar daca vom avea un ecran de minim 4.5 inch, insa Apple ar putea aplica o alta strategie. Compania nu poate creste diagonala ecranului si mentine rezolutia, deoarece numarul de pixeli per inch s-ar reduce fata de valoarea actuala si de aici incolo va imaginati singuri cati vor critica ecranul “Retina”. Pentru a mentine aceasta “tehnologie” in iPhone 6, insa cu riscul de a “supara” dezvoltatorii, Apple ar putea alege o rezolutie de 1420 x 800 pixeli pentru un iPhone 6 cu ecran de 4.5 – 5 inch.

  Alegerea acestei rezolutii ar mentine cei 326 de pixeli per inch ai ecranului, ar mentine imaginile clare si ar scuti Apple de atacuri nedorite din partea competitorilor. Din pacate pentru noi asta inseamna aplicatii afisate in colturi ale ecranului si dezvoltatori care cu greu isi vor actualiza aplicatiile pentru a fi compatibile cu noul ecran. Desi schimbarea ar putea bucura multi utilizatori, fericiti de implementarea unui ecran mai mare, pentru dezvoltatori vorbim despre o munca sustinuta care sigur nu ii va bucura.

  Desigur ca nimeni nu poate spune de pe acum ce fel de alegeri va face Apple in viitor, insa o crestere a rezolutiei pare necesare pentru o crestere a dimensiunii ecranului.

 • Marius

  Eu cred ca o sa-l faca full HD sau 2 k

 • sori

  Apple e blocata de propria obtuzitate in privinta dimensiunii ecranelor . Au niste rezolutii necompatibile cu nimic si neintalnite la nimeni . Isi bat singuri cuie in talpa, pt ca ei nefacand ecrane , depind in toatalitate de ce le pot oferii producatorii .
  E simplu sa spui – vreau un ecran de rezolutia cutare, dimensiunea cutare si nr ala de pixeli . Mai greu de facut .
  Si vad ca se continua abureala asta cu Retina – un lucru care nu exista si nu se materializeaza in nimic – nu e nici tehnologie , nici standard , nimic .

 • Daniel

  @zao: rezolutia de 1420×800 inseamna o marire cu 1.25 atat a lungimii cat si a latimi in numar de pixeli. In acest caz se pastreaza numarul de 326ppi, iar in loc de 2X se va folosi 1.25X si nu vor ramane spatii libere.

 • Si eu ce am spus in legatura cu pixelii?

 • Daniel

  @zao: greșeala mea. Eu ți-am mai scris că ecranul de 4′ a fost doar pentru a face mai ușor update-ul aplicațiilor la 16:9. Imaginează-ți ce ar fi însemnat trecerea la un ecran de peste 4′ 16:9 și rezoluție corespunzătoare, iar App Store cu Aplicațiile toate la 4:3 960×640.

 • kelu88

  stiti ce?! daca astia nu ar avansa lucrurile doar de a nu da mai mult de munca dezvoltatorilor tare imi e ca retinda display o sa ajunga de momentul trecutului pt. multi consumatori!si asa au cam inceput criticiile ca nu stiu ce alte tablete si telefoane au nu stiu ce rezolutii mai mari! asa k ar fi bine sa fie atenti ca ar fi rau sa supere clientii tot in defavoarea lor!!parrerea mea,nu?

 • Pingback: iPhone 6 - iata ce diagonala este privita ca fiind potrivita pentru ecranul viitorului terminal | iDevice.ro()

 • Pingback: iPhone 6 - doua modele cu ecrane de 4.7 si 5.5 inch, baterie de capacitate mare si 2 GB RAM | iDevice.ro()