Prima Pagina Apple iPhone 6 – iata ce diagonala este privita ca fiind potrivita pentru...

iPhone 6 – iata ce diagonala este privita ca fiind potrivita pentru ecranul viitorului terminal

11

  Va spuneam acum doua zile ce rezolutie ar trebui sa aleaga Apple pentru viitorul ecran al iPhone 6 pentru a pastra denumirea de Retina Display daca diagonala acestuia va fi de minim 4.5 inch. Desi aceasta presupunere are la baza doar o privire stricta a terminalului si a felului in care pot fi modificate diagonalele sale, privind strategia Apple din ultimii ani putem trage o concluzie diferita. Cei de la Forbes sustin ca pentru iPhone 6 Apple ar putea alege un ecran cu diagonala de 4.94 inch si ideea aceasta nu este chiar atat de noua, ea fiind prezentata cu mai multe de un an de zile in urma.

  Explicandu-si alegerea, cei de la Forbes privesc modul in care Apple a ales sa lanseze tableta iPad Mini pe piata si felul in care compania s-a diferentiat de ceilalti competitori. Desi majoritatea producatorilor de tablete Android s-au grabit sa aduca pe piata produse cu ecrane de 7 inch, compania Apple a conceput unul cu ecran de 7.9 inch, prezentat ca fiind ideal pentru utilizare in orice conditii si ca fiind capabil sa ofere o experienta mult mai buna multumita ecranului mai mare.

  Pentru iPhone 6, cei de la Forbes cred ca Apple ar putea alege o rezolutie de 4.94 inch deoarece s-ar diferentia intr-o anumita masura de ceea ce exista pe piata. Ei considera totusi ca Apple ar putea pastra rezolutia de 1136 x 630 pixeli si nu ar alege una noua de 1420 x 800 pixeli, iar aceasta presupunere este cel mai probabil gresita. Reducerea numarului de pixeli per inch de la 326 la 264, aceeasi densitate precum in cazul iPad Air, va atrage companiei Apple doar critici si nicio lauda, chiar daca va scuti dezvoltatorii de munca suplimentara pentru actualizarea aplicatiilor.

  Apple testeaza cel mai probabil ecrane cu diverse diagonale in momentul de fata, insa ramane de vazut ce va hotara sa aleaga pentru viitorul sau terminal, compania avand o alegerea foarte grea in fata.