Prima Pagina Apple Membrii echipei de conducere a Apple se distanteaza de “parintele” iPod-ului dupa...

Membrii echipei de conducere a Apple se distanteaza de “parintele” iPod-ului dupa angajarea in cadru Google

7

  In imaginea de mai sus il vedeti in partea stanga, langa Phil Schiller, pe Tony Fadell, “parintele” iPod-ului si creatorul Nest Labs, o companie care a dezvoltat celebrul termostat Nest si a fost achizitionata pentru suma de 3 miliarde de dolari. Achizitionarea companiei a presupus si angjarea intregului staff al Nest Labs in cadrul Google, Fadell fiind acum unul dintre cei ce continua dezvoltarea proiectului in cadrul noilor slujbe oferite de catre Google dupa achizitie.

  In urma deciziei luate de catre Fadell, Phil Schiller, seful diviziei de marketing a celor de la Apple, a hotarat sa se distanteze de el, intai printr-un simplu unfollow efectuat pe celebra retea de socializare Twitter. Aceasta miscare va face desigur parte dintr-o schimbare generala de atitudine fata de fostul angajat al Apple, unul dintre apropiatii lui Steve Jobs, dar si a echipei de conducere sub comanda careia au fost dezvoltate multiple produse Apple.

  Problema este si mai mare pentru Apple, deoarece achizitionand Nest Labs, cei de la Google au angajat peste 200 de fosti angajati ai celor din Cupertino, multi dintre ei lucrand la dezvoltarea iPhone, iPad sau iPod-ului. Nest Labs era formata, in mare parte, din fosti angajati ai Apple, cu experienta in dezvoltarea celor mai populare produse ale companiei din Cupertino, iar acum Google ii are ca si angajati si cu siguranta va incerca sa profite de pe urma experientei lor.