Prima Pagina Apple Membrii echipei de conducere a Apple se distanteaza de “parintele” iPod-ului dupa...

Membrii echipei de conducere a Apple se distanteaza de “parintele” iPod-ului dupa angajarea in cadru Google

  In imaginea de mai sus il vedeti in partea stanga, langa Phil Schiller, pe Tony Fadell, “parintele” iPod-ului si creatorul Nest Labs, o companie care a dezvoltat celebrul termostat Nest si a fost achizitionata pentru suma de 3 miliarde de dolari. Achizitionarea companiei a presupus si angjarea intregului staff al Nest Labs in cadrul Google, Fadell fiind acum unul dintre cei ce continua dezvoltarea proiectului in cadrul noilor slujbe oferite de catre Google dupa achizitie.

  In urma deciziei luate de catre Fadell, Phil Schiller, seful diviziei de marketing a celor de la Apple, a hotarat sa se distanteze de el, intai printr-un simplu unfollow efectuat pe celebra retea de socializare Twitter. Aceasta miscare va face desigur parte dintr-o schimbare generala de atitudine fata de fostul angajat al Apple, unul dintre apropiatii lui Steve Jobs, dar si a echipei de conducere sub comanda careia au fost dezvoltate multiple produse Apple.

  Problema este si mai mare pentru Apple, deoarece achizitionand Nest Labs, cei de la Google au angajat peste 200 de fosti angajati ai celor din Cupertino, multi dintre ei lucrand la dezvoltarea iPhone, iPad sau iPod-ului. Nest Labs era formata, in mare parte, din fosti angajati ai Apple, cu experienta in dezvoltarea celor mai populare produse ale companiei din Cupertino, iar acum Google ii are ca si angajati si cu siguranta va incerca sa profite de pe urma experientei lor.

 • Alex.C

  A inceput sa imi placa de google…asa usor usor .le cam fura suprematia celor din Cupertino

 • sori

  @Alex.C

  Suprematia la ce ?

 • dan

  Alex C. Stai jos. Nota 4

 • Silviu

  Ai dreptate Alex:
  Google si-a incurajat partenerii (SAMESUNG) sa fure tehnologie si design de la Apple, pe scurt au furat piata; pe acea piata, google a vandut reclama si a facut bani. Din acesti bani, cumpara acum Nest Labs, adica o parte pe care Apple n-a mai putut s-o sustina financiar.

  Ai dreptate: pentru google suprematia se FURA!

 • Gogu

  mda, sunt convins Silviu ca tu nu ai face niciodata lucrurile astea. Tu esti un “principialist” (nush daca exista cuvantu’ asta) si daca ai fi fost in fruntea goagle ai fi facut concurenta cu apple la “inovatie” fara sa iti aduci ceva experience de la concurenta.
  Bai nene atata timp cat pe apple n-o intereseaza ca ii pleaca “experienta” de ce sa nu profite si altii? Pe de-a supra furt se numeste cand o faci pe la spate, nu cand platesti o gramada de bani.

 • cine

  Silviu , sunt convins ca esti un puști ratat in viata de zi cu zi.

 • Silviu

  @cine:
  Mai bine ratat, decat ra-hat.