Apple se concentreaza pe implementarea de senzori biometrici in iWatch, dezvolta o tehnologie de scanare a irisului

  Cu doar doua zile in urma, Tim Cook afirma in China ca Apple are “planuri mari” pentru 2014, insa este vorba doar despre o afirmatie readusa in atentia lumii, Cook facand-o initial la inceputul acestui an. Desigur ca nimeni nu stie la ce se refera actualul CEO Apple cand vorbeste despre planurile sale mari, insa actiunile intreprinse de catre companie ne dezvaluie faptul ca urmeaza sa avem parte de cateva surprize extrem de placute, mai ales pentru iWatch-ul dezvoltat in Cupertino.

  In ideea de a doferi iWatch-ului o serie de caracteristici unice, Apple a angajat in ultimele luni mai multi experti in senzori biometrici, cei mai recenti dintre ei fiind Nancy Dougherty si Ravi Narasimhan. Nancy Dougherty  este un inginer specializat pe dezvoltarea de senzori biometrici care analizeaza in mod constant elementele chimice ale sangelui cu ajutorul unui plasture inteligent echipat cu ace microscopice, el fiind aplicat pe mana, Inainte de a lucra in acest domeniu, ea a facut parte dintr-o echipa care a dezvoltat un plasture ce monitoriza bataile inimii, respiratia, miscarile oamenilor si temperatura corpului.

  Ravi Narasimhan pe de alta parte este un inginer expert in biosenzori care a devoltat algoritmi ce permit monitorizarea starii psihice a utilizatorilor folosind senzori disponibili intr-un dispozitiv purtat de catre persoane. Foosind acesti senzori dispozitivul masura bataile inimii, respiratia, postura sau activitatea utilizatorului, totul fara ca acesta sa poarte un plasture special, sau orice alt tip de senzori.

  Vasta experienta a acestor doi ingineri specializati in senzori biometrici va fi cu siguranta foarte utila echipei care dezvolta iWatch-ul, compania Apple fiind extrem de interesata de a implementa o parte dintre aceste functii in smartwatch-ul sau. Avand in vedere oamenii angajati, ne putem astepta ca iWatch sa poata monitoriza o buna parte dintre functiile noastre vitale, iar prin intermediul unei aplicatii din iOS sa ne alerteze in momentul in care ceva este in neregula.

  In final va spun ca Apple dezvolta o tehnologie care permite scanarea irisului, cel mai probabil pentru a imbunatati sistemul de securitate al iOS-ului, separat de Touch ID. Apple utilizeaza accelerometrul si compasul iPhone-urilor pentru a imbunatati metoda de a scana si recunoaste fata utilizatorului, compania accelerand procesul de dezvoltare in urma informatiilor aparute recent care sugereaza faptul ca Samsung Galaxy S5 va include un sistem de scanare a irisului.

  In concluzie, Apple dezvolta cateva lucruri extrem de interesante si ramane de vazut care vor ajunge primele la noi.

4 COMENTARII

  1. Asta mi s-ar parea f tare – ceva care sa ne monitorizeze starea de sanatate fizica in timp real. Asta chiar e util si catchy pt ca e un produs care ne-ar mari speranta de viata. Asteptam cu totii presupun un nou produs “revolutionar” de la Apple, caci de la I Pad incoace tot visam in van.

  2. @Radu – stii care este impresia mea despre Samsung? Ca vor sa scoata cu orice pret orice rahat doar ca sa fie ei primii ! Daca e bun rahatul doamne ajuta, merge mai departe cu el, daca nu, atunci il ingroapa ca sa nu puta si scot alt rahat …. Asa si cu ceasul ….