Prima Pagina aplicatii Cum aflu coordonatele GPS ale unui iPhone? (Video)

Cum aflu coordonatele GPS ale unui iPhone? (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=On6iakPOr4c&w=580&h=370]

  Daca ati deschis televizorul in ultimele 12 ore si ati urmarit un buletin de stiri, atunci probabil ati aflat ca un avion s-a prabusit intr-o zona greu accesibila a unei paduri si ca autoritatile au avut dificultati mari in a localiza supravietuitorii. Din ceea ce am auzit eu pe la televizor unul dintre supravietuitori ar fi detinut un iPhone, desi este vorba doar despre un zvon, insa cu toate acestea, STS-ul ar fi oferit salvatorilor un areal de aproximativ 4km² in care sa caute avionul prabusit.

  In acest situatii gasirea supravietuitorilor este extrem de importanta si doi oameni au decedat aseara, cel mai probabil din cauza faptului ca au stat 6 ore in frig dupa ce avionul a aterizat fortat in munti, o localizare mult mai rapida putandu-le fi salvatoare. In aceasta idee m-am gandit ca ar fi util sa aflati cum puteti afla coordonatele voastre GPS folosind un iPhone, chiar si in lipsa unei conexiuni de internet, conexiune care probabil aseara era indisponibila pentru victime.

  Cea mai rapida metoda de a descoperi coordonatele voastre GPS este aplicatia Compass, care dupa o scurta calibrare va afiseaza rapid coordonatele sub busola. Facand un dublu tap pe acele coordonate deschideti imediat aplicatia Maps a iOS 7, iar daca acea locatie a fost incarcata in trecut o veti vedea imediat, in caz contrar va trebui sa o incarcati prin internet. In lipsa unei conexiuni de internet nu veti vedea nimic, dar coordonatele vor ramane vizibile in aplicatia Compass.

  Oferind oricui acel sir de 6 cifre veti contribui la salvarea voastra, insa aici trebuie facuta o mentiune. Observati in clip ca aplicatia Maps ma localizeaza, insa localizarea nu este exacta, coordonatele pozitioanandu-ma la aproximativ 400 – 500 de metri de locatia in care ma aflu(pentru ca nu am facut localizarea sub cerul liber), iar acest lucru trebuie mentionat persoanelor care va cauta. In final, puteti afla extrem de repede locatia voastra printr-o simpla aplicatie, insa trebuie sa stiti ca, chiar si in aceste conditii, localizarea voastra poate fi inexacta.

 • DonCalin

  Interesanta smecheria, mersi Zao

 • Kiry

  Foarte bun pontul in cazuri de acest gen! Pentru cei care fac drumeții metoda clasica( harta si busola) nu trebuie sa lipsească iar GPS-ul este mult superior acestor aplicații. Cum a spus si Zaone eroarea de localizare poate fi destul de mare, iar de cele mai multe ori lipseste semnalul.

 • Ticu

  Trist ca in 2014 cu toata tehnologia aflata la indemana se intampla de astea 🙁 Aseara am trecut pe langa UPU Cluj, pe la 7. Am vazut niste reporteri si ma gandeam ca au ajuns deja. Cica doar dupa ora 3 au ajuns saracii. Eu zic ca degeaba ai coordinatele daca nu vine nimeni dupa tine.

 • sori

  Renunta la aplicatia Maps daca te localizeaza la 500m .

 • Alex Serban

  Mai merge si cu google maps fara internet, faci un drop pin si iti arata coordonatele, nu stiu daca merge si pe android.

 • Firicel

  Walter White in Breaking Bad a ingropat 7 butoaie de bacnote ,memorand coordonatele GPS.Am deschis Navigon si o alta aplicatie CoPilot GPS,si amandoua mi-au aratat locatia pe grade,minute si secunde 99% aceeasi.Deviatie de max 2m,intre cele 2 softuri,fiecare utilizand algoritmul ei.Navigon o da pe cea exacta in fisierul in care te intreaba daca vrei sa trimiti locatia ta .

 • amfetamin

  Daca stia Osama Bin Laden ca in muntii Apuseni nu se poate detecta nimic,se muta acolo! :-))

 • Puiu

  Mai putea si prin app Find my iPhone , dacă avea într-adevăr iPhone!cerea de la pilot parola! Nu s-a vrut , părerea mea!

 • Pilotul era inconstient, ce parola sa ceara de la el si pentru ce? Stii cum functioneaza Find My iPhone?

 • Razvan

  Ok pentru IOS 7.x.x dar in cazul celor cu alt IOS, la IOS 6.x.x nu apare !