Cum aflu coordonatele GPS ale unui iPhone? (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=On6iakPOr4c&w=580&h=370]

  Daca ati deschis televizorul in ultimele 12 ore si ati urmarit un buletin de stiri, atunci probabil ati aflat ca un avion s-a prabusit intr-o zona greu accesibila a unei paduri si ca autoritatile au avut dificultati mari in a localiza supravietuitorii. Din ceea ce am auzit eu pe la televizor unul dintre supravietuitori ar fi detinut un iPhone, desi este vorba doar despre un zvon, insa cu toate acestea, STS-ul ar fi oferit salvatorilor un areal de aproximativ 4km² in care sa caute avionul prabusit.

  In acest situatii gasirea supravietuitorilor este extrem de importanta si doi oameni au decedat aseara, cel mai probabil din cauza faptului ca au stat 6 ore in frig dupa ce avionul a aterizat fortat in munti, o localizare mult mai rapida putandu-le fi salvatoare. In aceasta idee m-am gandit ca ar fi util sa aflati cum puteti afla coordonatele voastre GPS folosind un iPhone, chiar si in lipsa unei conexiuni de internet, conexiune care probabil aseara era indisponibila pentru victime.

  Cea mai rapida metoda de a descoperi coordonatele voastre GPS este aplicatia Compass, care dupa o scurta calibrare va afiseaza rapid coordonatele sub busola. Facand un dublu tap pe acele coordonate deschideti imediat aplicatia Maps a iOS 7, iar daca acea locatie a fost incarcata in trecut o veti vedea imediat, in caz contrar va trebui sa o incarcati prin internet. In lipsa unei conexiuni de internet nu veti vedea nimic, dar coordonatele vor ramane vizibile in aplicatia Compass.

  Oferind oricui acel sir de 6 cifre veti contribui la salvarea voastra, insa aici trebuie facuta o mentiune. Observati in clip ca aplicatia Maps ma localizeaza, insa localizarea nu este exacta, coordonatele pozitioanandu-ma la aproximativ 400 – 500 de metri de locatia in care ma aflu(pentru ca nu am facut localizarea sub cerul liber), iar acest lucru trebuie mentionat persoanelor care va cauta. In final, puteti afla extrem de repede locatia voastra printr-o simpla aplicatie, insa trebuie sa stiti ca, chiar si in aceste conditii, localizarea voastra poate fi inexacta.