In 2013 Apple a fost compania care a facut cele mai multe achizitii de chip-uri pentru semiconductori

  Apple este una dintre companiile care produce si vinde un numar foarte mare de terminale mobile inteligente si scumpe, iar asta face din compania americana unul dintre cei mai mari consumatori de semiconductori pentru chip-uri. Pentru al doilea an consecutiv compania Apple a cheltuit mai multi bani decat Samsung pentru achizitionarea acestor componente dedicate terminalelor mobile, iar in graficul de mai sus puteti vedea ca Apple a platit 30.3 miliarde de dolari pentru aceste componente, cu 8.1 miliarde de dolari mai mult decat Samsung.

  Sumele enorme cheltuite de catre Apple pentru aceste componente demonstreaza complexitatea terminalelor sale, insa diferenta fata de Samsung nu are legatura cu a lor complexitate. De ce spun asta? Ei bine pentru ca suma afisata pentru Samsung nu include si componentele cumparate din interiorul diviziilor companiei, in acest caz nefiind platit altceva decat costul final de productie, Samsung reusind sa reduca substantial costul componentelor pentru propriile terminale mobile.

  In final cei de la Apple au cheltuit de 3 pana la 5 ori mai multi bani decat HP, Lenovo, Dell, Cisco, sau Sony pentru chip-uri, diferenta in ceea ce priveste veniturile sau profitul fiind similara.