iPhone 5C este smartphone-ul care ofera cel mai mult spatiu liber pentru utilizatori

  Dupa cum prea bine stiti deja niciunul dintre produsele electronice care au sisteme de operare instalate nu ofera spatiul pe care il prezinta producatorii lor in materialele promotionale. Mai exact, daca un producator va vinde un smartphone cu 16 GB spatiu de stocare, trebuie sa stiti ca nu veti avea atat de mult spatiu pentru utilizare, ci cu minim 20% mai putin. Pentru a afla care smartphone-uri ofera cel mai mult spatiu liber pentru utilizare, o publicatie din Marea Britanie a comparat exact ce ofera cele mai populare smartphone-uri de pe piata.

Apple’s more affordable (relatively) iPhone, the 5c, is the most generous of the 16GB phones we’re recently tested, giving you 12.6GB of memory (79%) to play with. Meanwhile Google’s new Nexus 5, which runs on the Android operating system like the S4,, is relatively bloatware free with 12.28GB (77%) of usable space. The iPhone 5s is in bronze position, providing 12.2GB (76%) of usable storage. The reality is every phone has to sacrifice some of its internal memory to the operating system – they never live up to the sales talk of 8,16 or 32GB. But many manufacturers further stuff their phone with pre-loaded apps, skins and bloatware. And no phone has more piping, braiding and frills than the Samsung Galaxy S4.

  Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, iPhone 5C este smartphone-ul care ofera cel mai mult spatiu liber de utilizare pentru consumatori, 12.6 GB din 16 GB, el fiind urmand de catre Google Nexus 5 cu 12.28 GB si de catre iPhone 5S cu 12.2 GB. La celalalt capat al listei se afla Samsung Galaxy S4 care lasa utilizatorii cu putin peste jumatate din spatiu de stocare promis de catre producatori, numai 8.56 GB fiind disponibili pentru stocarea de continut.

  Daca va intrebati ce anume ocupa atat de mult spatiu in terminale, ei bine vorbim despre sistemul de operare si diversele aplicatii/modificari software pe care le aplica producatorii, cei de la Samsung fiind nepasatori din aceasta privinta. Practic Android-ul pur ocupa cat iOS-ul in iPhone 5C, insa Samsung nu e prea interesata sa ofere Android-ul nemodificat.

15 COMENTARII

  1. Nu că ar avea vreo importanță, galaxy s4 are 9,23 GB, nu mai vorbim vă Navigon europe funcționează de pe sd plus multe altele

  2. Corect Dimi si Mario, asta inseamna ca trb sa scoti tu mai multi bani din buzunar ca sa compensezi si memoria pe care o ocupa OS-ul.

  3. Ca sa compensezi la iphone 16GB costa 100$, pe cand un card de 32Gb e mai putin de 30$. In ultima vreme ne salveaza cloud-ul, cum ar fi aplicatia box, care ofera 50GB gratis (problema momentan e ca nu poti instala app in cloud, dar va fi posibil avand in vedere evoutia 4G-ului). Pe iphone de 16GB dupa cateva jocuri gen anomaly, deusX, call of duty, ai cam umplut memoria

  4. Au cam gresit la calcule baietii din Marea Britanie… la fel ca si “Todz” pe iPhone 5s cu iOS 7.0.4 am 12,9 Gb si nu 12,2 dupa cum spun ei.

  5. Azi mi-a venit micro sdxc-ul din China
    M-am trezit peste noapte cu 64GB , afacerea a costat 22usd si am asteptat 22 de zile, de pe Ebay.
    Pe iphone ma chinui zilnic sa eliberez spatiu , ala miku ma rupe la memorie cu jocurile lui.
    Pacat ca viteza celor 64gb adaugati prin cardul sdxc este cu mult sub viteza memoriei ce vine pe placa de baza de la iphone. Orice ar fi , sdhc-ul a murit , traiasca sdxc-ul.