Creatorii Angry Birds vorbesc despre acuzatiile privind colaborarea cu NSA pentru spionarea posesorilor de terminale mobile

  In cursul serii de ieri v-am spus ca multiple aplicatii pentru terminale mobile, printre care Facebook, Instagram sau Angry Birds, au fost monitorizate de catre NSA in scopul descoperirii de informatii despre tinte si de geolocalizare a lor. Acuzati ca ar fi cooperat cu NSA pentru a oferi aceste date, creatorii Angry Birds au publicat in cursul acestei zile un comunicat de presa in care neaga vehement o posibila colaborare de acest gen, insa confirma posibilitatea spionarii utilizatorilor care utilizeaza aceste aplicatii impreuna cu o conexiune de internet.

The alleged surveillance may be conducted through third party advertising networks used by millions of commercial web sites and mobile applications across all industries. If advertising networks are indeed targeted, it would appear that no internet-enabled device that visits ad-enabled web sites or uses ad-enabled applications is immune to such surveillance. Rovio does not allow any third party network to use or hand over personal end-user data from Rovio’s apps.

  Tot acest scandal are in mijloc retelele de publicitate folosite in aplicatiile pentru terminale mobile, cei de la NSA putand intercepta traficul facut catre acestea si putand prelua informatii despre utilizatori. CEO-ul Rovio a declarat daca acest sistem va permite in continuare preluarea de date de la utilizatori, atunci compania sa isi va reevalua pozitia pe piata pentru a incerca sa se distanteze de ele, insa finlandezii neaga cu vehementa vreo posibila cooperare cu NSA.