Tim Cook: iPhone 5S este cel mai popular smartphone, vanzarile au fost afectate din cauza estimarii gresite a cererii de pe piata

  Admitand ca iPhone 5C s-a dovedit a fi un semi-esec, Tim Cook a recunoscut totusi ca iPhone 5S este de departe cel mai popular iPhone aflat in oferta companiei Apple, sustinand totodata ca vanzarile au fost afectate de catre stocurile insuficiente. In cadrul conferintei audio pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q1 2014, Tim Cook a afirmat ca vanarile de terminale iPhone 5S au fost mult mai mari decat estimarile facute de catre companie, ea bazandu-se pe faptul ca iPhone 5C va fi mai popular.

  Desigur ca vorbim despre o strategie de PR prin care Apple incearca sa “spele” rusinea unui esec, insa Tim Cook afirma ca a sa companie nu ar fi estimat in mod corect cererea de terminale iPhone 5S la nivel global si din acest motiv compania a pierdut vanzari serioase. Cei de la Apple s-au bazat pe faptul ca iPhone 5C se va descurca mult mai bine si va atrage atentia mult mai multor persoane, insa in final toata lumea a dorit un iPhone 5S si in lipsa de terminale a renuntat la achizitie.

It took us some time in order to build the mix that customers were demanding. As a result, we lost some units for part of the quarter in North America.

  Tim Cook a afirmat ca Touch ID a fost cea mai populara functie a iPhone 5S, majoritatea utilizatorilor alegand sa achizitioneze acest terminal in baza ei. Compania Apple nu a oferit detalii in legatura cu diferenta in vanzari intre cele doua terminale noi lansate la sfarsitul anului trecut, insa se estimeaza ca iPhone 5S genereaza vanzari de 2 ori mai mari decat iPhone 5C.