Iata ce regiuni de pe glob produc cei mai multi bani pentru Apple

  In Q4 2013 compania Apple a avut incasari de peste 57 de miliarde de dolari si profit de 13 miliarde de dolari, rezultate care fac extrem de multe companii invidioase, insa pentru Apple vorbim despre un nou record la care toti se asteptau. Daca v-ati intrebat vreodata care regiuni de pe glob produc sumele cele mai mari de bani pentru compania Apple, ei bine in imaginea de mai sus puteti vedea exact de unde vin banii companiei americane. Continentul american genereaza cea mai mare parte a veniturilor Apple, el fiind urmat de catre Europa si regiunea Chinei.

  Dupa aceste regiuni vaste avem Japonia, aceasta fiind singura tara prezenta in lista, ea fiind urmata de catre restul zonei Asia Pacific si divizia de retail. Acum daca ne uitam in detaliu in ceea ce contin aceste regiuni, observam ca pentru “Greater China” Apple include, in afara Chinei, si Hong Kong sau Taiwan, iar in cazul Europei Apple include India, Orientul Mijlociu si Africa. In cazul regiunii “Rest of Asia Pacific” vorbim despre Australia si restul tarilor asiatice care nu au fost mentionate anterior, aceasta fiind una dintre zonele in care s-a inregistrat una dintre cele mai mari cresteri in vanzari.

  In concluzie, continentul american ramane in continuare principala sursa de venituri ale companiei Apple, insa China si Japonia conteaza din ce in ce mai mult.