Iata cine a conceput denumirea iPad si care a fost prima versiune a sa(Video)

  In cazul in care nu stiati deja, denumirea iPhone nu a fost inventata de catre compania Apple, in realitate cei de la Cisco aveau inregistrata ca marca denumirea i-phone, si cele adiacente, cu mult timp inainte ca Steve Jobs sa prezinte lumii intregi smartphone-ul sau. Daca in cazul iPhone-ului lucrurile sunt clare, probabil multi dintre voi veti fi surprinsi sa aflati ca nici denumirea iPad nu a fost conceputa de catre compania Apple, ea fiind adusa initial in atentia intregii lumi de catre Intel.

One of the devices that’s interesting, we call it an I-pad, an information pad. It would be a device that has a flat-panel screen. You can write on it, touch it. You might be able to speak into it and it might speak back. It would be wireless, cheap and have different forms in the house. Some early forms of an “I-pad” are Apple Computer Inc.’s Newton, Motorola Inc.’s Envoy and IBM’s Simon devices, which have both computing and communication features.

  In anul 1994 cei de la Intel aduceau in discutie ideea unei asa-zise i-pad sau information pad, iar in imaginea de mai sus puteti vedea un articol publicat in presa din SUA. Microsoft isi imagina ca acest dispozitiv ar fi un hub informational care ar putea inlocui cartile de orice fel, ca ar putea inlocui un telefon, un fax, un radio, un televizor, un sistem de ghidare pentru harti, un CD player, un ceas si cel mai important un calculator. Practic in 1994 Intel isi imagina ca tabletele vor inlocui o buna parte dintre produsele electronice utilizate in viata de zi cu zi si aveau dreptate.

  Desi ideea a fost prezentata lumii in 1994, abia in 2001 a prezentat Intel un model functional al IPAD in cadrul CES, insa dispozitivul nu a atras atentia lumii intregi, cel putin nu la fel de mult precum actuala versiune a iPad.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ihUjWMUUWHM&w=580&h=370]