iOS 8 si iWatch – aplicatie Healthbook pentru monitorizarea functiilor vitale si multe alte noutati pentru 2014

  Prin declaratiile facute in ultimele saptamani de zile, Tim Cook ne-a anuntat ca 2014 va fi un an in care compania Apple va lansa produse grozave pe piata si unele dintre ele vor fi complet noi. Desigur ca vom avea iOS 8 in versiune beta incepand din aceasta vara, insa Apple pregateste inclusiv lansarea smartwatch-ului iWatch, iar astazi aflam cateva detalii extrem de interesante despre noul dispozitiv de la surse din interiorul companiei, asa ca va recomand sa cititi in continuare.

iOS 8 Healthbook – medic si antrenor de fitness

  Conform informatiilor obtinute de catre cei de la 9to5mac, compania Apple intentioneaza sa revolutioneze anul acesta industria fitness-ului si a dispozitivelor biometrice, iar iOS 8 si iWatch-ul o vor ajuta sa-si indeplineasca obiectivele. iWatch-ul are implementati o gama variata de senzori care permit monitorizarea starii de sanatate a utilizatorului, produsul fiind intr-un proces avansat de dezvoltare. Terminalul va comunica cu o aplicatie numita Healthbook, care va fi disponibila in iOS 7, ea fiind capabila sa monitorizeze si sa stocheze informatii despre exercitiile fizice zilnice, despre caloriile arse in acest proces, insa ea va putea monitoriza inclusiv kilogramele pierdute de catre noi de-a lungul timpului, functionand intr-un mod similar cu accesoriile Fitbit ale celor de la Nike.

  In cazul monitorizarii starii de sanatate, aceeasi aplicatie Healthbook va utiliza senzorii din iWatch pentru a masura tensiunea arteriala, nivelul de hidratare, bataile inimii, nivelul de glucoza din sange si nu doar atat. Aplicatia ne va permite sa ii oferim informatii despre eventualele tratamente pe care le urmam, ea fiind capabila sa ne aduca aminte sa luam orice pastile cand este cazul, cei de la Apple discutand deja cu o agentie federala americana despre lansarea acestui software pentru terminale mobile.

iWatch – un nou mod de a monitoriza folosind un iPhone

  Lasand la o parte aplicatia Healthbook trecem la iWatch, Apple dezvoltand intregul sau iOS 8 in jurul acestui smartwatch atat de complex. iWatch-ul va avea o gama variata de senzori implementati in el pentru a ne monitoriza functiile vitale, insa  va functiona numai impreuna cu un iPhone si aplicatia Healthbook, exact precum restul dispozitivelor de acest gen disponibile pe piata. Practic v-am spus anterior ce anume va putea monitoriza iWatch, totul va fi posibil cu ajutorul senzirilor implementati in el si daca stim cum va functiona dispozitivul, din pacate nu stim si cum va arata.

iOS 8 – accent pe functionalitate

  In final vorbim despre iOS 8, noua versiune a sistemului de operare urmand a fi lansata fara modificari substantiale ale design-ului, desi Apple va imbunatati ceea ce nu este chiar atat de corect in iOS 7. iOS 8 este dezvoltat cu numele de cod Okemo, denumirea unei cunoscute statiuni de ski din SUA, insa acesta nu este un indicator cu privire la posibilele sale functii viitoare. Inainte sa inchei merita mentionat faptul ca Apple lucreaza intens la imbunatatirea aplicatiei Apple Maps, compania urmand a oferi harti pentru interiorul cladirilor si transit directions, insa totul este deocamdata in proces de dezvoltare si s-ar putea schimba oricand.

  In concluzie, Apple pregateste cateva noutati extrem de interesante pentru 2014, acum ramane de vazut cate dintre ele se vor materializa.