Un hacker canadian descopera un exploit ce permite efectuarea de untethered jailbreak pe orice versiune a iOS pentru iDevice-urile cu chip A5

  iH8sn0w, hackerul canadian care a contribuit la dezvoltarea solutiei de untethered jailbreak numita p0sixspwn, a anuntat in aceasta seara descoperirea unui exploit care permite efectuarea de untethered jailbreak pe orice versiune a iOS pentru iDevice-urile cu chip A5. Practic vorbim despre terminalele iPhone 4S, iPod Touch 5G, iPad 2, iPad 3 si iPad Mini, acestea fiind singurele pentru care poate fi utilizat exploit-ul, asta daca el va fi vreodata lansat public.

  Exploit-ul nu este unul pentru bootrom, e probabil imposibil de a permite efectuarea unui downgrade pentru diversele versiuni ale iOS si desigur ca poate fi blocat de catre Apple dupa bunul plac. Hackerul nu si-a anuntat deocamdata intentia de a publica acest exploit, asa ca probabil il va folosi in viitor pentru a descoperi vulnerabilitati care vor contribui la dezvoltarea altor solutii de jailbreak, asa ca nu va ganditi ca de indata ce iOS 7.1 va fi lansat vom avea o solutie noua de jailbreak daca evasi0n7 va fi blocata.

  Inainte sa inchei va spun ca hackerul incearca sa descopere exploit-uri similare si pentru chip-ul A6, insa daca ele nu vor deveni publice, nu ne prea sunt de mare ajutor in momentul de fata.