Apple doneaza produse in valoare de cel putin 100 de milioane de dolari in scopuri educationale

  Foarte multa lume a criticat compania Apple deoarece ea nu doneaza sume mari de bani pentru cauze care merita, insa iata ca in Cupertino exista dorinta de a face bine. Sustinand proiectul ConnectED, initiat de catre presedintele SUA Barack Obama, compania Apple va dona produse in valoare de cel putin 100 de milioane de dolari in ideea de a ajuta copiii americii sa se conecteze la internet de mare viteza. Proiectul are o durata de 5 ani de zile si Apple este doar una dintre companiile implicate, produsele urmand a ajunge in scolile din intreaga SUA.

Apple is pledging $100 million in iPads, computers and other tools. AT&T and Sprint are contributing free Internet service through their wireless networks. Verizon is pitching in up to $100 million in cash and in-kind contributions. And Microsoft is making Windows available at discounted prices and offering 12 million free copies of Microsoft Office software.

  AT&T, Verizon, Sprint sau Microsoft sunt cateva dintre companiile care doneaza produse pentru proiectul ConnectED si donatiile vin in urma unor contracte incheiate de catre Apple cu statul California pentru vanzarea de tablete iPad. Daca acolo Apple a vandut tablete in valoare de sute de milioane de dolari, in proiectul ConnectED va dona tablete iPad sau Mac-uri pentru scolile americane, insa desigur ca ele vor ajunge la doar o parte dintre elevii din mediul educational.