Apple risca sa plateasca despagubiri de 2 miliarde de dolari intr-un proces intentat in Germania

  In cursul anului trecut compania Apple a fost actionata in judecata in Germania de catre o companie numita IPCom, ea sustinand ca Apple ar fi incalcat o serie de brevete de inventie legate de tehnologii de transfer a datelor printr-o retea wireless. Brevetele de inventie ar face parte din categoria celor standard, cei din Cupertino facand parte dintr-o gama larga de producatori de terminale mobile care au fost actionati in judecata de catre aceeasi companie, ea fiind specializata pe monetizarea brevetelor de inventie.

Both cases involve patents relating to ways to manage access to overloaded wireless communication channels by handsets. The patent asserted in case no. 2 O 53/12, in which, inter alia, a partial claim of damages amounting to 1.57 billion euros ($2.12 billion), plus prejudgment interest, has been brought, isEP1841268. This patent has recently (on January 22, 2014) been the subject of a validity decision by the European Patent Office, in the first instance.

  Compania care a actionat Apple in judecata sustine ca americanii trebuie sa plateasca despagubiri de 2.12 miliarde de dolari pentru incalcarea brevetelor de inventie, insa ramane de vazut daca vor reusi sa convinga instanta de acest lucru. Pana in momentul de fata Apple nu a fost invinsa in vreo disputa legala avuta in Germania, asa ca ramane sa vedem cat succes va avea aceasta noua companie.