iPhone-urile devin o moneda de schimb in noua lume moderna

  iPhone-urile au devenit extrem de populare in ultimii ani, vanzarile acestora avand un ritm de crestere sustinut si asta in conditiile in care economia globala a trecut printr-o recesiune puternica. In ciuda acestui lucru, pretul iPhone-urilor a ramas neschimbat si Apple a facut tot mai multi bani de pe urma lor, insa dispozitivele companiei americane par sa intre acum intr-o noua etapa a existentei lor.

  Intr-un articol interesant publicat in BusinessWeek, un editor italian povesteste despre modul in care a transformat iPhone-ul intr-o adevarata moneda de schimb a lumii moderne. Totul a inceput cu o vizita pe care a facut-o el in SUA, vizita despre care a aflat si una dintre persoanele care i-a indeplinit barbatului diverse job-uri, ea cerand un iPhone 5S un schimbul muncii depuse de-a lungul timpului. Ajuns in SUA, barbatul a achizitionat nu unul ci doua terminale, ambele fiind oferite ca plata pentru diverse servicii. Partea interesanta este ca a doua persoana care a primit terminalul l-a vandut unei a treia la un pret cu 300$ mai mare, aceasta vanzandu-l mai departe cu un adaos de inca 200$.

  Mai mult decat atat, el aminteste povestea CEO-ului iFixIt, celebra companie care dezasambleaza produse Apple chiar in ziua lansarii, el avand parte de o experienta interesanta in Mexic. Acolo detinatorul unor barci de agrement s-a oferit sa ii plimbe gratuit pe mare daca CEO-ul iFixit ii promite sa-i aduca in Mexic terminale iPhone 5S la preturile comercializate in SUA, adaosul pentru mexicani fiind de 16%.

  Practic iPhone-urile devin pentru multi o metoda de a face bani sau de a inlocui platile in bani cu o plata in bunuri. Povestea barbatului cu siguranta nu este singulara si dintre miile de bisnitari care asteapta anual la cozi in fata magazinelor Apple, exista cu siguranta multi care platesc diverse servicii cu produse Apple si in mod cert nu sunt singurii. Desigur ca aceasta teorie a platii in bunuri se aplica in multe alte domenii, insa acum vedem ca si iPhone-urile intra in acest “joc”.