Flappy Bird genereaza isterie mondiala, dezvoltatorul este amenintat cu moartea

  Va vorbeam ieri despre Flappy Bird, o aplicatie care peste noapte a devenit un “hit” al App Store-ului dupa 6 luni de prezenta neobservata in magazinul companiei americane. Exista multa controversa in jurul modului prin care aplicatia a devenit populara, insa anuntul privind retragerea sa a lasat multe semne de intrebare, mai ales dupa ce dezvoltatorul sau a afirmat ca ea ii distruge viata. Pentru a intelege mai bine ce l-a motivat sa faca acest lucru, cei de la Businessinsider au publicat cateva explicatii destul de interesante, desi probabil motivul real este cu totul altul.

  Conform lor, aplicatia Flappy Bird a generat atat de multa isterie in intreaga lume incat au inceput sa apara zvonuri privind diverse acte de violenta generate de catre ea, inclusiv injughierea unui copil. Anuntul retragerii sale din App Store a incitat si mai mult spiritele, unele persoane sustinand, in gluma, ca se vor sinucide, in timp ce altele l-au amenintat cu moartea pe dezvoltatorul Dong Nguyen, desi chiar si in aceste cazuri vorbim cel mai probabil despre simple glume.

  Totusi, indiferent care sunt motivatiile acestor gesturi, este clar ca un joc necunoscut a devenit extrem de popular peste noapte si doar Apple va sti daca in spatele sau sta o manipulare a App Store-ului sau nu.