Apple modifica modul in care functioneaza GPS-ul in iOS 7.1

  Incepand cu iOS 7 compania Apple a modificat modul in care functioneaza serviciile de localizare, astfel ca daca inchideam o aplicatie din background dezactivam monitorizarea pozitiei noastre. Din pacate aceasta modificare a afectat un numar destul de mare de titluri ale App Store, ele functionand chiar in baza acestei monitorizari, avand destui utilizatori care se baza pe ea. Intr-o incercare de a forta Apple sa rezolve problema, dezvoltatorii unui numar mare de titluri au trimis companiei o scrisoare comuna in care ii cereau sa anuleze modificarile si se pare ca au avut succes cu cererile lor.

  Incepand cu iOS 7.1 beta 5 compania Apple a modificat modul in care functioneaza serviciile de localizare, astfel ca daca inchidem o aplicatie din background nu vom mai dezactiva monitorizarea locatiei. Acum titlurile care se folosesc de acest sistem vor continua sa monitorizeze locatia utilizatorilor si sa transmita informatii catre serviciile in baza carora functioneaza ele, utilizatorii avand nevoie de aceasta functionalitate din diverse motive. Partea proasta a acestui sistem este ca noi nu stim exact ce creatii il folosesc si cand suntem monitorizati, mai ales daca avem un iDevice blocat.

4 COMENTARII

  1. Iti apare daca intri la Location services ultimele aplicatii care ti-au folosit locatia recent si cele care au folosit-o in ultimele 24 ore. Bineinteles oricand poti da disable la acces la locatie la orice aplicatie care foloseste locatia … nu e nimic scary la mijloc si mereu stii ce aplicatii iti folosesc locatia