Viitoarele iPhone-uri ar putea fi asamblate de catre linii automatizate fabricate de catre Google

  De cativa ani de zile compania Google achizitioneaza diverse companii specializate in robotica si linii de asamblare pentru produse, iar acest lucru i-ar putea aduce un contract cu cel mai mare partener Apple. Vorbim desigur despre Foxconn, compania taiwaneza cautand de ceva vreme noi metode de a expedia procesul de autormatizare a liniilor sale de productie. In momentul de fata este nevoie de 600 de persoane, cu diverse roluri, pentru a asambla un iPhone, insa cu ajutorul Google cei de la Foxconn ar putea simplifica enorm procesul.

Foxconn has been working with former Android executive Andy Rubin since last year to carry out the U.S. company’s vision for robotics. To speed up robot deployment at its own factories, Foxconn Chairman Terry Gou met with Rubin in Taipei recently and they discussed new robotic technologies, they said. At the meeting, Gou expressed excitement over new automation technologies demonstrated by Rubin, they said. Rubin also asked Gou to help integrate a technology company that Google is acquiring as Foxconn’s strength lies in mechanical engineering.

  Folosindu-se de tehnologiile achizitionate impreuna cu diverse companii de-a lungul timpului, Google negociaza cu Foxconn posibila incheiere a unui contract pentru automatizarea liniilor de productie ale iPhone-urilor si nu numai. Nu se stie deocamdata daca o intelegere intre cele doua companii va fi vreodata incheiata si nu se stie daca robotii Google vor asambla iPhone-uri in cazul in care Foxconn va alege sa colaboreze cu americanii, insa vorbim despre o situatie extrem de interesanta in care s-ar putea afla Apple.