Retragerea aplicatiei Flappy Bird din App Store a fost o masura de a proteja utilizatorii

 Dupa cum prea bine stiti deja, jocul Flappy Bird pentru iOS este indisponibil de doua zile in App Store, iar creatorul sau, Dong Nguyen, a vorbit in sfarsit despre motivele care au stat la baza retragerii sale. Conform unui interviu acordat celor de la Forbes, Nguyen sustine ca jocul genera prea multa dependenta in randul utilizatorilor, iar retragerea sa a fost o masura de siguranta pentru utilizatori. Dezvoltatorul sustine ca aplicatia a fost conceputa in ideea de a ajuta utilizatorii sa se relaxeze, insa ea a ajuns in final sa genereze dependenta pentru acestia, asa ca retragerea sa a fost privita ca o masura absolut necesara.

Flappy Bird was designed to play in a few minutes when you are relaxed. But it happened to become an addictive product. I think it has become a problem. To solve that problem, it’s best to take down Flappy Bird. It’s gone forever.

  Succesul neasteptat i-a adus si o intalnire cu vice-premierul Vietnamului, insa si o suma foarte mare de bani, care creste pe zi ce trece multumita milioanelor de oameni care i-au instalat aplicatia. Dong Nguyen sustine ca Flappy Bird a fost creata in doua sau trei zile de munca si ca ea i-a oferit libertatea de a dezvolta orice doreste, asta separat de jocurile pe care le mai are in App Store. Practic acest joc pentru iOS a transformat un necunoscut intr-o persoana extrem de importanta, el ferindu-se totusi sa isi dezvaluie identitatea publicului larg.