iTunes Store genereaza venituri mai mari decat multe companii ale Fortune 500

  iTunes Store, adica intregul magazin de continut multimedia al Apple, a generat in 2013 nu mai putin de 23.5 miliarde de dolari pentru compania Apple, adica proximativ 10% din totalul venitului sau. Pentru anul 2013 veniturile au inregistrat o crestere de peste 34%, iar daca iTunes Store ar fi o companie, atunci s-ar plasa pe locul 130 in celebrul Fortune 500, care listeaza companiile de pe glob care genereaza cel mai mare profit intr-un intreg an fiscal.

Growth was driven by increases in revenue from App sales reflecting continued growth in the installed base of iOS devices and the expansion in the number of third-party iOS Apps available. Net sales of digital content, including music, movies, TV shows and books, from the iTunes Store was relatively flat in the first quarter of 2014 compared to the first quarter of 2013. During the last quarter Apple changed the pricing for iWork and OS X to zero[1]. I estimate the net effect to have been a reduction in revenues from those software titles of about $350 million for the quarter.

  Desi Apple a inregistrat o crestere serioasa a incasarilor generate de catre magazinele sale, suma totala ar fi putut fi mai mare daca OS X Mavericks si iWork nu ar fi fost oferite gratuit. Practic Apple a renuntat la sume consistente de bani pentru a le oferi utilizatorilor beneficii gratuite in cazul achizitionarii unui Mac sau a unui iDevice, iar acest lucru va genera o crestere a vanzarilor acestor terminale. Apple a gandit initial iTunes Store-ul ca un magazin care ar trebui sa isi acopere costurile de existenta, insa in final el produce un profit sanatos si iata ca motiveaza Apple sa incerce sa ofere beneficii gratuite pentru noi.