Apple si un designer suparat dupa o luna petrecuta ca angajat al companiei

  Jordan Price este un designer care intr-o buna zi a avut norocul de a se angaja in cadrul companiei Apple intr-o functie de dezvoltator de elemente grafice pentru platforme mobile. Extaziat pentru angajarea in cadrul companiei pentru care visa sa lucreze de ani de zile, barbatul a sperat ca Apple va fi compania la care isi va petrece cea mai mare parte din cariera. In ciuda numeroaselor felicitari si incurajari, barbatul avea sa treaca printr-o experienta, aparent, foarte proasta, insa departe de a fi nemaiintalnita.

I couldn’t believe it. I had just totally revamped my portfolio, and I was now actually good enough to be considered as a candidate at Apple. In my eyes, Apple is, hands down, the most highly-regarded company a designer could work for. I had posted the news to Facebook, and I had never gotten so many likes and congratulations on anything before. I got more likes when I announced that I got a job at Apple than when my daughter was born. People that I friended years ago and never talked to since were sending me messages.

  Barbatul era fericit, lumea din jurul sau era fericita, insa apoi a inceput sa lucreze efectiv in cadrul companiei. De aici incolo au inceput si problemele pentru Jordan Price, el fiind nemultumit de programul care nu ii permitea sa petreaca foarte mult timp cu fiica sa, a fost nevoit sa suporte o reducere de salariu, procedura de utilizare a serviciilor interne ale Apple s-a dovedit a fi extrem de complicata, iar intalnirile constante ii afectau capacitatea de a isi desfasura activitatea. Practic sunt probleme pe care orice companie la fel de mare precum Apple le are si cu siguranta foarte multe persoane s-au lovit de “obstacole” asemanatoare.

I hardly (hardly meaning never) saw my daughter during the week because the hours were so inflexible. I had also taken a substantial pay cut, but I figured I was making a long-term career investment by working for such a prestigious company. On boarding was super bumpy, and they had so many passwords, accounts, and logins that it took nearly a month just for me to get on the server. There were meetings all the time which were disruptive to everyone’s productivity, but they seemed to be a necessary evil in a company that’s so large with such high-quality products.

  In ciuda problemelor anterioare, cea mai mare dintre ele era cu seful sau imediat superior, acesta avand un obicei nesanatos de a isi insulta angajatii. Nu a trecut foarte mult timp pana cand Jordan a intrat in atentia sefului sau si constantele glume cu insulte i-au afectat atat capacitatea de a isi rezolva task-urile zilnice, cat si dispozitia psihica in timpul orelor de lucru. Desi seful sau intra in tiparele clasice ale unui sef prost, barbatul nu l-a raportat nimanui in principal din cauza faptului ca nu dorea sa intre in cercul persoanelor pe care acesta nu le suporta, iar in subsidiar deoarece nu era angajat direct de catre compania Apple.

Then my immediate boss (known at Apple as a producer), who had a habit of making personal insults shrouded as jokes to anyone below him, started making direct and indirect insults to me. He started reminding me that my contract wouldn’t be renewed if I did or didn’t do certain things. He was democratic about his patronizing and rude comments, but it didn’t make me feel any better when he directed them towards my team members. I felt more like I was a teenager working at a crappy retail job than a professional working at one of the greatest tech companies in the world.

  In ciuda incercarilor sale de a privi partile bune ale unui job in cadrul Apple si in ciuda colegilor extrem de talentati si prietenosi, barbatul a luat intr-un final decizia de a isi da demisia din cadrul companiei. In ciuda diverselor mici probleme pe care le intalnea in cadrul Apple, seful sau imediat superior a fost “picatura” care a umplut paharul si l-a motivat sa stearga tot continutul tabletei primite de la Apple, sa isi aranjeze fisierele in serverul dedicat echipei sale si sa lase in urma o scrisoare in care ii explica sefului exact cat de capabil este el pentru acea pozitie.

Then at lunch time I wiped the iPad data clean, put the files I had been working on neatly on the server, left all their belongings on my desk, and I got in my car and drove home. I left a message for my boss and told him he’s the worst boss I had ever encountered in my entire professional career and that I could no longer work under him no matter how good Apple might look on my resume.

  In final barbatul nu a fost multumit de felul in care a fost tratat la Apple, insa acelasi lucru s-a intamplat si la celelalte companii la care el a lucraat, afirmatii asemanatoarre fiind facute si dupa parasirea acelora. Totusi, era foarte greu de crezut ca Apple este o companie perfecta si ca in interiorul sau nu exista probleme, insa probabil barbatul ar fi trebuit sa incerce sa ia legatura cu un superior al sefului sau inainte de a isi da demisia.